Sezona jagod bo kmalu na vrhuncu. Uporabite jih lahko na različne načine, med drugimi tudi za marmelade, različne sladice in sokove. Naredite enostavno torto, ki bo s svojo kremasto strukturo in okusom navdušila vse jedce.

Sestavine

  • 500 g jagod
  • 90 g masla
  • 80 g + 180 g sladkorja
  • vanilijev sladkor
  • 4 jajca
  • 100 ml mleka
  • skorja pol limone
  • 200 g moke
  • pecilni prašek
  • ščep soli
  • 2 žlice limoninega soka
  • 80 g sesekljanih mandljev

Postopek

  • Najprej pripravimo biskvit.
  • V skledo damo maslo in ga 1 minut stepamo z električnim mešalnikom.
  • Dodamo sladkor in vanilijev sladkor in mešamo dalje.
  • Dodamo še 4 rumenjake in 100 ml mleka, mešamo.
  • Dobljeni zmesi dodamo limonino skorjico.
  • Skozi cedilo presejemo moko in pecilni prašek ter dobro premešamo.
  • Testo razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  • Pečemo ga na 180 stopinjah, 10 minut
  • Beljake in ščep soli stepemo v sneg.
  • Dodamo 180 g sladkorja med stepanjem, vanilijev sladkor in limonin sok.
  • Po pečenem testu razporedimo narezane jagode.
  • Prekrijemo jih s snegom iz beljako ter posujemo z mandlji.
  • Vrnemo v pečico za 20 minut.
  • Po 20 minutah, temperaturo zmanjšamo na 120 stopinj in pečemo še dodatnih 15 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Medaljoni v kremasti omaki (ideja za kosilo)
Naslednji članekPogoste težave z rastlinami paradižnika in kako jih prepoznati