Sezona jagod bo kmalu na vrhuncu. Uporabite jih lahko na različne načine, med drugimi tudi za marmelade, različne sladice in sokove. Naredite enostavno torto, ki bo s svojo kremasto strukturo in okusom navdušila vse jedce.
Sestavine
- 500 g jagod
- 90 g masla
- 80 g + 180 g sladkorja
- vanilijev sladkor
- 4 jajca
- 100 ml mleka
- skorja pol limone
- 200 g moke
- pecilni prašek
- ščep soli
- 2 žlice limoninega soka
- 80 g sesekljanih mandljev
Postopek
- Najprej pripravimo biskvit.
- V skledo damo maslo in ga 1 minut stepamo z električnim mešalnikom.
- Dodamo sladkor in vanilijev sladkor in mešamo dalje.
- Dodamo še 4 rumenjake in 100 ml mleka, mešamo.
- Dobljeni zmesi dodamo limonino skorjico.
- Skozi cedilo presejemo moko in pecilni prašek ter dobro premešamo.
- Testo razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem.
- Pečemo ga na 180 stopinjah, 10 minut
- Beljake in ščep soli stepemo v sneg.
- Dodamo 180 g sladkorja med stepanjem, vanilijev sladkor in limonin sok.
- Po pečenem testu razporedimo narezane jagode.
- Prekrijemo jih s snegom iz beljako ter posujemo z mandlji.
- Vrnemo v pečico za 20 minut.
- Po 20 minutah, temperaturo zmanjšamo na 120 stopinj in pečemo še dodatnih 15 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe