Ta limonina torta je odlična za vsako poletno praznovanje, saj prijetno osveži. Priprava je zelo preprosta in ne boste potrebovali veliko časa, niti pečice.
Sestavine
- 200 g piškotov
- 120 g stopljenega masla
- nekaj mleka
- 250 g mascarponeja
- limonina lupina
- 300 ml sladkane smetane za stepanje (rastlinske)
- 100 g stopljene bele čokolade
- 100 ml limoninega soka
- 1 žlica sladkorja
- 50 g koruznega škroba
- 50 ml vode
Postopek
- Piškote zdrobimo, dodamo jim stopljeno maslo in malo mleka, da dobimo testo.
- Damo ga v pekač za torte s premerom 20 cm in pogladimo, da dobimo piškotno dno.
- Mascarpone damo v skledo in naribamo limonino lupino.
- Stepemo z mešalnikom.
- Dodamo sladko smetano in stepamo dalje, da nastane krema.
- Prilijemo stopljeno belo čokolado in nadaljujemo z mešanjem.
- Kremo sedaj prelijemo čez piškotno dno in damo v hladilnik, da se strdi.
- V lonec damo limonin sok, sladkor in škrob, dobro premešamo in segrevamo, dokler se ne zgosti.
- Prelijemo čez torto in vrnemo v hladilnik.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku