Zelenjavna juha je vedno dobra ideja za kosilo. Sploh v mrzlih zimskih dneh, ko nas dodatno pogreje. Spodnji recept je zelo enostaven in juha bo kuhana v manj kot eni uri. Pripravljeno morate imeti le zelenjavno jušno osnovo, če je nimate, uporabite jušno kocko, vendar potem ne uporabite soli in popra v receptu.

Sestavine

  • 4 skodelice zelenjavne juhe (nesoljene)em
  • 3/4 skodelice koruze
  • 2 majhni čebuli drobno sesekljani
  • 5 strokov česna drobno sesekljan
  • 1/2 srednje velike rdeče paprike, narezane na majhne kocke
  • 2 majhna bela krompirja, narezana na majhne kocke
  • 1/4 skodelice rastlinskega olja
  • 1 skodelica smetane za kuhanje
  • sol in poper po vašem okusu
  • peteršilj in čilijevi kosmiči za okras
  • 1/4 skodelice večnamenske moke
  • 1/4 skodelice olja
Recept: Kremasta zelenjavna juha, ki vas bo pogrela v mrzlih dneh
Kuha se v loncu. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Čebulo sesekljamo (priporočamo tale postopek)
  • Na drobno nasekljamo tudi čebulo.
  • Papriko narežemo na majhne kocke.
  • Krompir narežemo na majhne kocke.
  • Prižgite štedilnik, nanj položite lonec, dodajte olje in v lonec dajte še vso zelenjavo.
  • Posolite in poprajte po okusu.
  • 2-3 minute pražite zelenjavo, nato dodajte zamrznjen grah, korenje in koruzo.
  • Dušite še 2 minuti ali več. Mešajte.
  • Dodajte zelenjavno jušno osnovo in skodelico vode.
  • Počakajte, da zavre in zmanjšajte ogenj. Kuhajte dokler se krompir ne zmehča.
  • Pripravite moko za zgostitev.
  • V posodi zmešajte četrt skodelice moke in četrt skodelice olja. Pazite, da ne bo grudic.
  • Vmešajte v juho.
  • Dodajte še smetano za kuhanje in pustite, da se nekaj minut juha kuha.
  • Postrezite z narezanim peteršiljem.

Video recept

Morda boste želeli poskusiti tudi tole:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekIdeje za pustne kostume, s katerimi boste navdušili vse okoli sebe!
Naslednji članekRecept: Najbolj puhasti mafini vseh časov! Enostavni in hitri za pripravo