Zelenjavna juha je vedno dobra ideja za kosilo. Sploh v mrzlih zimskih dneh, ko nas dodatno pogreje. Spodnji recept je zelo enostaven in juha bo kuhana v manj kot eni uri. Pripravljeno morate imeti le zelenjavno jušno osnovo, če je nimate, uporabite jušno kocko, vendar potem ne uporabite soli in popra v receptu.
Sestavine
- 4 skodelice zelenjavne juhe (nesoljene)em
- 3/4 skodelice koruze
- 2 majhni čebuli drobno sesekljani
- 5 strokov česna drobno sesekljan
- 1/2 srednje velike rdeče paprike, narezane na majhne kocke
- 2 majhna bela krompirja, narezana na majhne kocke
- 1/4 skodelice rastlinskega olja
- 1 skodelica smetane za kuhanje
- sol in poper po vašem okusu
- peteršilj in čilijevi kosmiči za okras
- 1/4 skodelice večnamenske moke
- 1/4 skodelice olja
Postopek
- Čebulo sesekljamo (priporočamo tale postopek)
- Na drobno nasekljamo tudi čebulo.
- Papriko narežemo na majhne kocke.
- Krompir narežemo na majhne kocke.
- Prižgite štedilnik, nanj položite lonec, dodajte olje in v lonec dajte še vso zelenjavo.
- Posolite in poprajte po okusu.
- 2-3 minute pražite zelenjavo, nato dodajte zamrznjen grah, korenje in koruzo.
- Dušite še 2 minuti ali več. Mešajte.
- Dodajte zelenjavno jušno osnovo in skodelico vode.
- Počakajte, da zavre in zmanjšajte ogenj. Kuhajte dokler se krompir ne zmehča.
- Pripravite moko za zgostitev.
- V posodi zmešajte četrt skodelice moke in četrt skodelice olja. Pazite, da ne bo grudic.
- Vmešajte v juho.
- Dodajte še smetano za kuhanje in pustite, da se nekaj minut juha kuha.
- Postrezite z narezanim peteršiljem.
Video recept
Morda boste želeli poskusiti tudi tole:
- Recept: zdrava pica z jajčevci
- Recept: Pica, pripravljena v cvrtniku na vroč zrak (Air fryer)
- Recept: Piščanec z medom in česnom, pripravljen v 15 minutah