Dejstvo je, da ocvrta hrana ni zdrava, vendar si je vsake toliko res zaželimo. Takrat si lahko pogledamo čez prste in si pripravimo okusne krompirjeve ocvrtke. Ne bodo nam vzeli preveliko časa, enostavni so za pripravo in pregrešno dobri. V nadaljevanju vam predstavljamo recept.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 200 ml toplega mleka
  • 200 ml tople vode
  • 1 paket suhega kvasa
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 540 g moke
  • 1 krompir
  • 1 rdeča paprika
  • 2 zeleni papriki
  • 1 čebula
  • peteršilj
  • 80 g poljubnega sira
Recept: Okusni in hitro pripravljeni ocvrtki, morate jih pripraviti
Čebulo in ostalo zelenjavo sesekljamo oziroma naribamo. Vir: Efsane Tarifler Youtube

Postopek

  • V skledo ubijemo jajce in ga razžvrkljamo.
  • Dodamo 20 g sladkorja, 1 paket suhega kvasa, čajno žličko soli, 200 ml tople vode in 200 ml toplega mleka. Premešamo.
  • Sedaj dodamo še 540 g moke in mešamo, dokler ne dobimo testa. Po izgledu mora še malo “pacasto”. Pokrijemo ga s plastično folijo in postavimo v hladilnik.
  • Lotimo se zelenjave.
  • Srednje velik krompir naribamo na srednjem rezilu (na trakce).
  • Čebulo sesekljamo (priporočamo po temu postopku).
  • Rdečo papriko in zeleno papriko narežemo na tanke rezine in nato na manjše koščke.
  • Peteršilj ravno tako sesekljamo.
  • Naribamo sir.
  • Iz hladilnika vzamemo vzhajano testo, ki mora podvojiti svojo količino, ga z lopatko premešamo in dodamo narezano zelenjavo ter nariban sir.
  • Zelenjavo in sir vmešamo v testo, tako da se enakomerno porazdeli.
  • Testo prestavimo v vrečko za brizganje in na ogenj pristavimo ponev z oljem.
  • Ko je olje dovolj vroče, vanj nabrizgamo testo.
  • Pečemo do zlato-rjave barve.
  • Postrežemo s tatarsko omako ali katero drugo omako.

Video recept

Še nekaj enostavnih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva žival. Vam jo uspe najti v nekaj sekundah?
Naslednji članekTo so lastnosti, ki jih ženske želijo pri moških