Potrebujete dobro idejo za kosilo? Pripravite pečeno vratovino v pečici s čebulo, papriko, sirom in slanino, ki bo navdušila vse jedce. Enostavna je za pripravo, saj se sama peče v pečici, medtem ko lahko vi počnete kaj drugega – recimo, očistite mikrovalovno pečico.

Sestavine

Marinada

  • 1 žlica rdeče sladke paprike v prahu.
  • 1 čajna žlička čilija
  • 1 čajna žlička popra
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 2 do 3 žličke soli
  • 3 žlice limoninega soka
  • 2 žlici oljčnega olja

  • 2 do 2,5 kg svinjskega vratu.
  • 300 g paprike
  • 300 g čebule
  • 1 kg krompirja
  • 6 do 7 strokov česna
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 150 g slanine
  • 250 g sira

Postopek

  • Kos vratovine narežite zgoraj, tako kot da bi hoteli narediti zrezke, vendar ne odrežite do konca.
  • V skledo damo vse sestavine, ki so navedene pod “marinada” in jih dobro vtremo v meso. Pustimo počivati dve uri na hladnem.
  • Pripravimo vso zelenjavo.
  • Papriko in čebulo narežemo na tanke rezine.
  • Krompir olupimo in ga narežemo na krhlje.
  • Stroke česna razpolovimo.
  • V skledo damo krompir in česen, solimo in prelijemo z oljem.
  • Pečico segrejemo na 200 stopinj.
  • Pripravimo pekač, ki ga premažemo z malo marinade.
  • V narezane dele mesa damo papriko in čebulo ter rezine slanine in sira.
  • Meso postavimo v pekač, zraven dodamo krompir, pokrijemo in pečemo v pečici 60 minut. Odkrijemo in pečemo še 60 minut na 200 stopinjah.

Video recept

Morda boste želeli pripraviti tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTrik, s katerim boste hitro očistili zažgano posodo
Naslednji članekS tem genialnim trikom boste v hipu odmrznili vetrobransko steklo