Potrebujete dobro idejo za kosilo? Pripravite pečeno vratovino v pečici s čebulo, papriko, sirom in slanino, ki bo navdušila vse jedce. Enostavna je za pripravo, saj se sama peče v pečici, medtem ko lahko vi počnete kaj drugega – recimo, očistite mikrovalovno pečico.
Sestavine
Marinada
- 1 žlica rdeče sladke paprike v prahu.
- 1 čajna žlička čilija
- 1 čajna žlička popra
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 2 do 3 žličke soli
- 3 žlice limoninega soka
- 2 žlici oljčnega olja
—
- 2 do 2,5 kg svinjskega vratu.
- 300 g paprike
- 300 g čebule
- 1 kg krompirja
- 6 do 7 strokov česna
- 1 čajna žlička soli
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g slanine
- 250 g sira
Postopek
- Kos vratovine narežite zgoraj, tako kot da bi hoteli narediti zrezke, vendar ne odrežite do konca.
- V skledo damo vse sestavine, ki so navedene pod “marinada” in jih dobro vtremo v meso. Pustimo počivati dve uri na hladnem.
- Pripravimo vso zelenjavo.
- Papriko in čebulo narežemo na tanke rezine.
- Krompir olupimo in ga narežemo na krhlje.
- Stroke česna razpolovimo.
- V skledo damo krompir in česen, solimo in prelijemo z oljem.
- Pečico segrejemo na 200 stopinj.
- Pripravimo pekač, ki ga premažemo z malo marinade.
- V narezane dele mesa damo papriko in čebulo ter rezine slanine in sira.
- Meso postavimo v pekač, zraven dodamo krompir, pokrijemo in pečemo v pečici 60 minut. Odkrijemo in pečemo še 60 minut na 200 stopinjah.
Video recept
Morda boste želeli pripraviti tudi:
- Recept: polpeti iz mletega mesa, ki so božanskega okusa
- Recept: Slastno meso v omaki, odlična ideja za kosilo
- Recept: Domači piščančji medaljončki, čisto takšni kot najboljši iz trgovine
- Recept: Piščančje prsi v omaki (tako okusne omake še niste jedli)