Za kosilo pripravite odlične piščančje prsi v omaki. Ne bo vam vzelo veliko časa, jedci pa bodo navdušeni. Verjetno vse sestavine, ki jih potrebujete, že imate v hladilniku in omari. Omaka je slastna in priporočamo vam, da jo kdaj pripravite še s kakšnim drugim mesom.

Sestavine

  • Piščančje prsi – 700 g
  • Sol – 1/2 žličke
  • Črni poper – 1/2 žličke
  • Paprika – 1 žlička
  • Gobe – 500 g
  • Čebula – 1 kos
  • Maslo – 60 gr
  • Moka – 1 žlica
  • Voda – 400 ml
  • Kisla smetana – 4 žlice
  • Sol – 1/2 žličke
  • Črni poper – 1/3 žličke
  • Sojina omaka – 2 žlici
  • Peteršilj

Postopek

  • Piščančje prsi narežemo na zrezke ali trakce, jih posolimo in popramo ter dodamo rdečo mleto papriko in žlico olja. Dobro premešamo, da se začimbe oprimejo mesa.
  • Sesekljamo čebulo (priporočeni postopek)
  • V ponev damo žlico olja in popečemo meso iz obeh strani tako, da lepo porjavi.
  • Meso odstranimo iz ponve.
  • V isto ponev damo malo masla in ga raztopimo. Nanj damo čebulo in jo pražimo 5 minut.
  • Narežemo gobe (šampinjone) na lističe in jih damo v ponev k čebuli.
  • Premešamo in pražimo nekaj minut.
  • Potresemo moko in dobro premešamo, da porjavi.
  • Zalijemo z vodo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
  • Tik pred koncem dodamo še kislo smetano, sol, poper, sojino omako ter vrnemo meso v ponev.
  • Kuhamo še 10 minut na nizkem ognju.
  • Tik preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.

Video recept

Morda boste želeli poskusiti tudi tole:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Puhasto višnjevo pecivo, ki se odlično poda h kavi ali čaju
Naslednji članekKako očistiti fuge (enostavni in učinkoviti nasveti)