Za kosilo pripravite odlične piščančje prsi v omaki. Ne bo vam vzelo veliko časa, jedci pa bodo navdušeni. Verjetno vse sestavine, ki jih potrebujete, že imate v hladilniku in omari. Omaka je slastna in priporočamo vam, da jo kdaj pripravite še s kakšnim drugim mesom.
Sestavine
- Piščančje prsi – 700 g
- Sol – 1/2 žličke
- Črni poper – 1/2 žličke
- Paprika – 1 žlička
— - Gobe – 500 g
- Čebula – 1 kos
- Maslo – 60 gr
- Moka – 1 žlica
- Voda – 400 ml
- Kisla smetana – 4 žlice
- Sol – 1/2 žličke
- Črni poper – 1/3 žličke
- Sojina omaka – 2 žlici
- Peteršilj
Postopek
- Piščančje prsi narežemo na zrezke ali trakce, jih posolimo in popramo ter dodamo rdečo mleto papriko in žlico olja. Dobro premešamo, da se začimbe oprimejo mesa.
- Sesekljamo čebulo (priporočeni postopek)
- V ponev damo žlico olja in popečemo meso iz obeh strani tako, da lepo porjavi.
- Meso odstranimo iz ponve.
- V isto ponev damo malo masla in ga raztopimo. Nanj damo čebulo in jo pražimo 5 minut.
- Narežemo gobe (šampinjone) na lističe in jih damo v ponev k čebuli.
- Premešamo in pražimo nekaj minut.
- Potresemo moko in dobro premešamo, da porjavi.
- Zalijemo z vodo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
- Tik pred koncem dodamo še kislo smetano, sol, poper, sojino omako ter vrnemo meso v ponev.
- Kuhamo še 10 minut na nizkem ognju.
- Tik preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.
Video recept
Morda boste želeli poskusiti tudi tole:
- Recept: zdrava pica z jajčevci
- Recept: Pica, pripravljena v cvrtniku na vroč zrak (Air fryer)
- Recept: Piščanec z medom in česnom, pripravljen v 15 minutah
Zadnji prispevki
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah