Ta recept za ozimnico je idealen za vse, ki si želijo pripraviti okusno, barvito in hrustljavo zelenjavno mešanico brez kompliciranja. Uporabite zelenjavo po svojem okusu in količino prilagodite potrebam – postopek je preprost, rezultat pa izvrsten.
Sestavine
- zelje
- paprika
- kumare
- korenje
- rdeča čebula
- paradižnik
- česen
- 1 čajna žlička sladkorja (na kozarec)
- 1 čajna žlička soli (na kozarec)
- 3 žlice kisa (na kozarec)
- voda
- (po želji: cela zrna popra, lovorov list)
Postopek
- Vso zelenjavo narežite na želene koščke.
- Dobro premešajte v večji skledi.
- Zelenjavno mešanico razporedite v čiste steklene kozarce.
- V vsak kozarec dodajte: 1 čajno žličko sladkorja, 1 čajno žličko soli, 3 žlice kisa.
- Do vrha zalijte z vodo.
- Po želji dodajte poprova zrna in lovorov list.
- Kozarce postavite v hladno pečico, nastavite na 90 °C in sterilizirajte 90 minut.
- Po končanem času ugasnite pečico in pustite, da se kozarci ohladijo v njej.
Video recept
Shranjena mešanica je idealna kot priloga, solata ali popestritev obroka – brez posebnega napora, a z veliko okusa.
PRIPRAVITE TUDI: Lovska solata, za katero pravijo, da je najboljša
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira