Piščanca lahko pripravimo na mnogo različnih načinov. Lahko ga paniramo v pivskem testu, spečemo v pečici, pripravimo z različnimi omakami in vedno smo navdušeni nad rezultatom. Danes ga pripravljamo v božanski masleni omaki.

Sestavine

  • 600 g piščančjih prsi
  • Sol in poper
  • 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice olja za cvrtje
  • 50 g masla
  • 2 stroka česna
  • 250 mililitrov piščančje juhe ali vode
  • Sok polovice limone
  • Peteršilj

Postopek

  • Piščanca narežemo na manjše kocke.
  • Solimo, popramo, dodamo rdečo papriko, moko in dobro premešamo.
  • V ponvi segrejemo olje in pražimo kocke mesa približno 10 minut.
  • Odstavimo z ognja in meso prestavimo na krožnik.
  • V ponev damo kocko masla in strt česen.
  • Pražimo eno minut, dodamo žlico moke in pražimo še 2 minuti.
  • Prilijemo jušno osnovo ali vodo.
  • Kuhamo 2 – 3 minuti.
  • Počakamo, da zavre in v omako stisnemo limono.
  • Kuhamo 1 minut, premešamo in v ponev vrnemo piščanca.
  • Kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti in na koncu posujemo s peteršiljem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDobri sosedje: Te rastline morate gojiti poleg čebule, da zagotovite odličen pridelek
Naslednji članekOsamljenost je tako smrtonosna kot kajenje, pravi znanost