Sezoni bučk še ni videti konca in če smo jih celo poletje pripravljali po klasičnih receptih, je čas, da poskusimo nekaj novega. Pripravite to jed in se navdušite nad njenim okusom. Še sami smo komaj verjeli, da je tako dobra.
Sestavine
- olivno olje
- bučke
- čebula
- 2 žlici masla
- korenček
- 300 gramov gob
- paradižnik
- 1 žlica moke
- 400 g smetane
- peteršilj
- 100 g sira
- sol
- 1/2 žličke muškatnega oreščka
- poper
Postopek
- V ponvi segrejemo olivno olje.
- Narežemo bučke na manjše, 1 cm debele četrtine kolobarjev.
- Bučke damo na olje in pražimo do zlato-rjave barve.
- Čebulo sesekljamo na drobno.
- V drugo ponev damo maslo in počakamo, da se raztopi. Na njem prepražimo čebulo.
- Korenček narežemo na tanke kolobarje in ga dodamo bučkam. Pražimo dalje.
- Sedaj sesekljamo še gobe in jih dodamo k praženi čebuli. Pražimo, dokler tekočina ne izhlapi.
- Vzamemo paradižnik, odstranimo semena in ga narežemo na kocke.
- Dodamo ga k bučkam in korenčku in pražimo dalje.
- Preko gob posujemo žlico moke in dobro premešamo.
- Vzamemo smetano za kuhanje in jo prelijemo čez gobe. Solimo in dodamo muškatni orešček. Ob stalnem mešanju pustimo 5 minut.
- Nasekljamo peteršilj.
- Zelenjavo solimo in popramo ter ji dodamo mešanico smetane in gob. Posujemo s peteršiljem in dobro premešamo.
- Po vrhu naribamo še sir in damo v pečico za 10 minut.
Video recept
Še nekaj inovativnih receptov z bučkami:
Zadnji prispevki
- Krompirja nikoli ne shranjujte na tem mestu, če želite, da bo dolgo obstal
- 5 feng shui trikov: Kako to jesen popestriti svoj dom
- Kako ravnati z rastlinami jeseni: Malo svetlobe in veliko ljubezni za lepši življenjski prostor
- Recept za božanske čokoladne mileram kocke
- Moški, rojeni pod temi znaki zodiaka, na svoje ženske gledajo kot kraljice