Sezoni bučk še ni videti konca in če smo jih celo poletje pripravljali po klasičnih receptih, je čas, da poskusimo nekaj novega. Pripravite to jed in se navdušite nad njenim okusom. Še sami smo komaj verjeli, da je tako dobra.

Sestavine

  • olivno olje
  • bučke
  • čebula
  • 2 žlici masla
  • korenček
  • 300 gramov gob
  • paradižnik
  • 1 žlica moke
  • 400 g smetane
  • peteršilj
  • 100 g sira
  • sol
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • poper

Postopek

  • V ponvi segrejemo olivno olje.
  • Narežemo bučke na manjše, 1 cm debele četrtine kolobarjev.
  • Bučke damo na olje in pražimo do zlato-rjave barve.
  • Čebulo sesekljamo na drobno.
  • V drugo ponev damo maslo in počakamo, da se raztopi. Na njem prepražimo čebulo.
  • Korenček narežemo na tanke kolobarje in ga dodamo bučkam. Pražimo dalje.
  • Sedaj sesekljamo še gobe in jih dodamo k praženi čebuli. Pražimo, dokler tekočina ne izhlapi.
  • Vzamemo paradižnik, odstranimo semena in ga narežemo na kocke.
  • Dodamo ga k bučkam in korenčku in pražimo dalje.
  • Preko gob posujemo žlico moke in dobro premešamo.
  • Vzamemo smetano za kuhanje in jo prelijemo čez gobe. Solimo in dodamo muškatni orešček. Ob stalnem mešanju pustimo 5 minut.
  • Nasekljamo peteršilj.
  • Zelenjavo solimo in popramo ter ji dodamo mešanico smetane in gob. Posujemo s peteršiljem in dobro premešamo.
  • Po vrhu naribamo še sir in damo v pečico za 10 minut.

Video recept

Še nekaj inovativnih receptov z bučkami:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli lahko zaupate svojim prijateljem? Ugotovite s tem testom osebnosti!
Naslednji članekRekord je 15 sekund: Ali lahko hitreje najdete 10 razlik?