Ste ljubitelji kokosa ali raffaelo kroglic? Potem morate poskusiti to raffaelo rolado, ki se bo stopila v vaših ustih in obnorela vaše brbončice. Je nežnega okusa, vendar tako kremasta in dobra, da bo večkrat na vašem jedilniku.
Sestavine
Biskvit (velikost pekača: 30 x 40 cm):
- 4 jajca
- ščep soli
- 85 g sladkorja
- 35 g olja
- 90 g moke
- 1 pecilni prašek
Krema:
- 250 g kremnega sira
- 250 ml sladke smetane
- 40 g sladkorja v prahu
- 80 g bele čokolade
- 50 g kokosovih kosmičev (moke)
Dodatno:
- 70 g mandljev
- 40 g kokosovih kosmičev (moke)
Postopek
- Jajca damo v skledo in dodamo sladkor ter ščep soli. Dobro premešamo in stepamo dokler ne dobimo puhaste mase.
- Vmešamo še olje in mešamo dalje.
- Sedaj v maso dodamo še moko, pomešano s pecilnim praškom. Narahlo jo presejemo in z lopatko vmešamo v maso.
- Maso razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo na 180 stopinjah približno 15-20 minut.
- Ko je biskvit pečen, ga prevrnemo na čisto krpo, odstranimo peki papir in zavijemo s kuhinjsko krpo v rolado.
- V skledo damo kremni sir, prilijemo smetano, dodamo sladkor v prahu in stepamo do čvrstega.
- V kremo dodamo še kokosove kosmiče in 80 g stopljene bele čokolade.
- Premešamo in namažemo na ohlajen biskvit (del kreme si prihranimo za premaz).
- Rolado zavijemo in premažemo s preostankom kreme. Posujemo s kokosovimi kosmiči in zdrobljenimi mandlji.
Video recept
Še nekaj preprostih sladic:
- Recept: Okusna čokoladno-bananina sladica, ki vas bo sezula
- Recept: Slastne čokoladne rezine z neverjetno okusnim polnilom
- Recept: Božanska čokoladna sladica z orehi! To morate poskusiti
- Recept: Ta čokoladna torta bo postala vaša najljubša sladica, ko jo enkrat poskusite
- Recept: Hitro pripravljena čokoladna torta brez peke