Ste ljubitelji kokosa ali raffaelo kroglic? Potem morate poskusiti to raffaelo rolado, ki se bo stopila v vaših ustih in obnorela vaše brbončice. Je nežnega okusa, vendar tako kremasta in dobra, da bo večkrat na vašem jedilniku.

Sestavine

Biskvit (velikost pekača: 30 x 40 cm):

  • 4 jajca
  • ščep soli
  • 85 g sladkorja
  • 35 g olja
  • 90 g moke
  • 1 pecilni prašek

Krema:

  • 250 g kremnega sira
  • 250 ml sladke smetane
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 80 g bele čokolade
  • 50 g kokosovih kosmičev (moke)

Dodatno:

  • 70 g mandljev
  • 40 g kokosovih kosmičev (moke)

Postopek

  • Jajca damo v skledo in dodamo sladkor ter ščep soli. Dobro premešamo in stepamo dokler ne dobimo puhaste mase.
  • Vmešamo še olje in mešamo dalje.
  • Sedaj v maso dodamo še moko, pomešano s pecilnim praškom. Narahlo jo presejemo in z lopatko vmešamo v maso.
  • Maso razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo na 180 stopinjah približno 15-20 minut.
  • Ko je biskvit pečen, ga prevrnemo na čisto krpo, odstranimo peki papir in zavijemo s kuhinjsko krpo v rolado.
  • V skledo damo kremni sir, prilijemo smetano, dodamo sladkor v prahu in stepamo do čvrstega.
  • V kremo dodamo še kokosove kosmiče in 80 g stopljene bele čokolade.
  • Premešamo in namažemo na ohlajen biskvit (del kreme si prihranimo za premaz).
  • Rolado zavijemo in premažemo s preostankom kreme. Posujemo s kokosovimi kosmiči in zdrobljenimi mandlji.

Video recept

Še nekaj preprostih sladic:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTe naprave višajo vaš račun za elektriko. Odklopite jih, da prihranite
Naslednji članekOptična iluzija: Samo 2 od 10 oseb lahko vidita skrito številko. Jo vidite vi?