Doma največkrat pripravljamo krompirjev golaž, saj je hitro narejen in okusen. Če imamo več časa, pripravimo klasični goveji golaž, ko pa smo izvedeli za ta recept pa se tudi svinjski golaž večkrat znajde na meniju.

Sestavine

  • 450 g čebule
  • 4 do 5 žlic rastlinskega olja
  • 600 g svinjine
  • Sol in poper
  • 3 žlice paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlica sladke rdeče paprike v prahu
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 do 3 čilije
  • 350 ml + 100 ml
  • 1 žlica moke
  • 50 ml hladne vode

Postopek

  • Čebulo sesekljamo.
  • V lonec damo olje in na njem pražimo čebulo nekaj minut.
  • Dodamo na koščke narezano svinjino in jo popečemo.
  • Premešamo in dušimo 20 minut, da voda iz mesa izpari.
  • Posolimo, popopramo in dodamo paradižnikov koncentrat, lovorjev list in čili po želji.
  • Prilijemo vrelo vodo, premešamo in kuhamo 45 minut.
  • V skledico nalijemo hladno vodo, jo zmešamo z moko in dodamo v omako, da se zgosti.
  • Prilijemo še 100 ml vrele vode in pustimo, da se še nekaj minut kuha.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako iz volne naredite velikonočnega piščančka
Naslednji članekSlabi sosedje: Teh 7 rastlin ne smete saditi zraven paradižnika, če želite bogato letino


1 komentar

Comments are closed.