Slane rolade so odlični prigrizki na zabavi, krasen zajtrk, okusna večerja ali priloga k solati. Priprava je enostavna, rezultat je slasten.

Sestavine

Testo

  • 450 g moke
  • 1 čajna žlička soli
  •  20 g svežega kvasa
  • 150 ml toplega mleka
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 beljak
  • 50 ml jogurta
  • 50 ml olja

Premaz

  • 100 g masla (ali margarine)
  • 1 rumenjak
  • 1 čajna žlička moke

Polnilo

  • 150 g špinače
  • ščepec soli
  • 200 g skute
  • 1 beljak

Premaz 2

  • 1 rumenjak
  • 1 žlica jogurta
  • sezam

Postopek

  • Kvas, sladkor, toplo mleko zmešajte v skledi in pustite, da vzhaja.
  • Dodajte beljak, 50 ml jogurta in olje, dobro premešajte.
  • Primešajte še moko in sol ter umestite gladko testo, ki ga pustite na toplem, da vzhaja.
  • Naredite premaz; v skledo dajte omehčano maslo, 1 rumenjak in malo moke, premešajte, da dobite gladko zmes.
  • Špinačo osolite in premešajte, dodajte 200 g skute in beljak. Premešajte, da se sestavine združijo.
  • Testo na hitro pregnetite in razdelite na dva enaka dela.
  • Vsako polovičko razvaljajte na dimenzijo 50 x 5 cm in premažite s polovico maslene kreme ter polovico špinačne kreme.
  • Zavijte v rolado (po dolžini) in razdelite na roladice dolžine približno 7 cm.
  • Postavite v pekač na peki papir.
  • Postopek ponovite še z drugo polovico testa.
  • Rolade pustite, da vzhajajo še približno 20 minut.
  • V tem času pripravite še premaz.
  • Zmešajte žlico jogurta in jajce ter premažite po vrhu in posujte s sezamom.
  • Pecite v predogreti pečici na 200 stopinj, približno 30 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek6 živil, ki jih morate jesti za zdrave lase
Naslednji članekKaj se zgodi, če ponesreči pojeste lovorjev list?