V tem receptu vam predstavljamo pravo poslastico za vse ljubitelje zelenjave. Okusne zelenjavne testenine z bogato omako. Ta jed združuje sveže in raznolike sestavine, ki vas bodo navdušile s svojimi aromami in barvami.

Priprava je preprosta, a rezultat izjemno okusen. S kombinacijo bučk, rumene bučke, jajčevcev, česna, paprike in paradižnika, vas bo ta razkošna omaka popeljala na pravo kulinarično potovanje.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 srednja bučka, narezana na kocke
  • 1 srednje rumena poletna buča, narezana na kocke
  • 1 srednja čebula, drobno sesekljana
  • 1 srednje velik jajčevec, olupljen in narezan na kocke
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 3/4 žličke rdeče paprika
  • 1 pločevinka paradižnika v kockah
  • 1/2 žličke sol
  • 1/2 žličke poper
  • 1 žlica sesekljanega svežega origana ali 1 žlica posušenega origana
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
  • 3 žlice sesekljane sveže bazilike ali 1 žlica posušene bazilike
  • 1 paket testenin
  • nariban parmezan

Recept: Testenine s poletno zelenjavo

Postopek

  1. Na srednje močnem ognju v ponvi segrejte 1 žlico olja. Dodajte bučke in rumeno bučko ter kuhajte ter mešajte, dokler ne postanejo mehke. Nato jih odstranite iz lonca.
  2. V istem loncu segrejte še 1 žlico olja na srednje močnem ognju. Dodajte čebulo, jajčevce, ter kuhajte in mešajte, dokler ne postanejo mehki. Dodajte česen in papriko ter kuhajte še 1 minuto.
  3. V lonec stresemo paradižnik, ga posolimo in popramo. Vmešamo origano, peteršilj in polovico bazilike, nato zavremo. Zmanjšamo ogenj in kuhamo nepokrito 15 minut, občasno premešamo.
  4. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Odcedimo in zelenjavni mešanici dodamo špagete in bučo. Prelijemo s preostalim oljem in premešamo. Dodamo sir in preostalo baziliko.

Še nekaj receptov za testenine:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako odstraniti madeže paradižnikove omake iz plastičnih posodic za shranjevanje?
Naslednji članekIdeje, s katerimi boste kar najbolje izkoristili poletni čas