Iz bučk lahko pripravimo mnogo okusni jedi, ena izmed njih je tudi pita s sirom, ki je lahko odlična priloga, ali pa kar glavna jed.
Sestavine
- 1 kg bučk
- 1 čajna žlička soli
- 4 jajca
- 150 g grškega jogurta
- 70 ml oljčnega olja
- 10 g pecilnega praška
- 200-230 g moke
- 6 zelenih čebulic (mlada čebula)
- šopek peteršilja
- malo kopra
- 5 listov mete
- 300 g sira feta
- poper
Postopek
- Bučke naribamo na drobno.
- Dodamo jim sol in premešamo.
- Pustimo stati 10 minut.
- V tem času narežemo mlado čebulo, peteršilj, koper, meto.
- Sedaj so bučke spustile vodo, zato jih precedimo čez čisto krpo. Dobro stisnemo, da odteče vsa odvečna voda.
- Jajca razbijemo v skledo in razžvrlkljamo.
- Dodamo jogurt in nadaljujemo z mešanjem, vmes prilijemo še olje, dodamo poper, moko in pecilni.
- Vse dobro premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
- Sedaj v zmes vmešamo še bučke in vso zelenje, ki smo ga prej nasekljali.
- Dobro premešamo, da pride konsistentna zmes.
- Na koncu nadrobimo še feta sir in znova premešamo.
- Prestavimo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo na 180 stopinj približno 50 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku