Dvojni čokoladni muffini so polni temne čokolade v sočnem in nežnem mafinu. Vsak grižljaj je poln bogate dekadence, zaradi katere se želite za nekaj časa zlekniti ob skodelici čaja in samo uživati v trenutku.

Sestavine

  • 100 g kremnega sira sobne temperature
  • 1 skodelica nesladkane jabolčne kaše, sobne temperature
  • 2 veliki jajci
  • 2 skodelici večnamenske moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1/2 skodelice presejanega kakava
  • 1 skodelica čokoladnih žetonov za okras (neobvezno)

Postopek

  • Pekač za mafine obložimo s papirčki ali dobro namastimo. Pečico segrejte na 180 °C.
  • V veliki skledi za mešanje zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, sladkor in presejan kakav. Stepajte, da se združi.
  • V drugi skledi z električnim mešalnikom zmešajte kremni sir, dokler ni mehak in puhast.
  • Dodajte jabolčno omako in mešajte, dokler se ne združi. Dodajte jajca eno za drugo in med vsakim dodatkom mešajte.
  • Dodajte 1/3 suhih sestavin mešanici kremnega sira in mešajte, dokler se ne poveže.
  • Ponovite dokler se mokre in suhe sestavine ne povežejo. Dodajte čokoladne koščke in mešajte pri nizki temperaturi.
  • Vsako skodelico za mafine napolnite do 2/3 za srednje velike mafine ali do 3/4 za večje zaobljene mafine. Okrasite z dodatnimi koščki čokolade.
  • Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičimo, ne izstopi čist.
  • Odstranite mafine iz pekača, ko lahko, ne da bi si opekli prste.
  • Ohladimo na rešetki za peko.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 znakov, da bi morali zamenjati svojo posodo proti prijemanju
Naslednji članekJe ta čevelj roza ali siv? To, katero barvo vidite, razkrije veliko o vas