Dvojni čokoladni muffini so polni temne čokolade v sočnem in nežnem mafinu. Vsak grižljaj je poln bogate dekadence, zaradi katere se želite za nekaj časa zlekniti ob skodelici čaja in samo uživati v trenutku.
Sestavine
- 100 g kremnega sira sobne temperature
- 1 skodelica nesladkane jabolčne kaše, sobne temperature
- 2 veliki jajci
- 2 skodelici večnamenske moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1/2 žličke soli
- 1 skodelica sladkorja
- 1/2 skodelice presejanega kakava
- 1 skodelica čokoladnih žetonov za okras (neobvezno)
Postopek
- Pekač za mafine obložimo s papirčki ali dobro namastimo. Pečico segrejte na 180 °C.
- V veliki skledi za mešanje zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, sladkor in presejan kakav. Stepajte, da se združi.
- V drugi skledi z električnim mešalnikom zmešajte kremni sir, dokler ni mehak in puhast.
- Dodajte jabolčno omako in mešajte, dokler se ne združi. Dodajte jajca eno za drugo in med vsakim dodatkom mešajte.
- Dodajte 1/3 suhih sestavin mešanici kremnega sira in mešajte, dokler se ne poveže.
- Ponovite dokler se mokre in suhe sestavine ne povežejo. Dodajte čokoladne koščke in mešajte pri nizki temperaturi.
- Vsako skodelico za mafine napolnite do 2/3 za srednje velike mafine ali do 3/4 za večje zaobljene mafine. Okrasite z dodatnimi koščki čokolade.
- Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičimo, ne izstopi čist.
- Odstranite mafine iz pekača, ko lahko, ne da bi si opekli prste.
- Ohladimo na rešetki za peko.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak