Kuhano vino je popolna izbira za hladne zimske dni ali praznične trenutke, ko si zaželite nekaj toplega in dišečega. Ta preprost recept združuje sladkobo rjavega sladkorja, aromo klinčkov, cimeta in pomarančne lupinice s toplim vinom, kar ustvari osvežujočo in prijetno pijačo.

Sestavine

  • 250 ml vode
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • 1 žlička klinčkov
  • 1 cimetova palčka
  • Lupina ene pomaranče (naribana)
  • 750 ml vina

PRIPRAVITE TUDI: kuhan GIN, ki ga morate narediti za praznike

Postopek

  1. V lonec nalijte vodo in dodajte rjavi sladkor, klinčke in cimetovo palčko.
  2. Naribajte lupinico ene pomaranče in jo dodajte v lonec.
  3. Na zmernem ognju kuhajte mešanico 15 minut, da se okusi dobro prepojijo.
  4. Dodajte vino v osnovno mešanico in segrevajte do vrelišča.
  5. Lonec pokrijte in pustite kuhano vino stati 15 minut, da se okusi še dodatno razvijejo.
  6. Kuhanček precedite in ga postrezite vročega v skodelicah.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI: Najboljšo vročo čokolado, kar ste jo kdaj poskusili


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Lahko najdete tri skrite obraze na sliki?
Naslednji članekUganka: Ali lahko uganete, katero jed smo skrili?