Kuhano vino je popolna izbira za hladne zimske dni ali praznične trenutke, ko si zaželite nekaj toplega in dišečega. Ta preprost recept združuje sladkobo rjavega sladkorja, aromo klinčkov, cimeta in pomarančne lupinice s toplim vinom, kar ustvari osvežujočo in prijetno pijačo.
Sestavine
- 250 ml vode
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 1 žlička klinčkov
- 1 cimetova palčka
- Lupina ene pomaranče (naribana)
- 750 ml vina
PRIPRAVITE TUDI: kuhan GIN, ki ga morate narediti za praznike
Postopek
- V lonec nalijte vodo in dodajte rjavi sladkor, klinčke in cimetovo palčko.
- Naribajte lupinico ene pomaranče in jo dodajte v lonec.
- Na zmernem ognju kuhajte mešanico 15 minut, da se okusi dobro prepojijo.
- Dodajte vino v osnovno mešanico in segrevajte do vrelišča.
- Lonec pokrijte in pustite kuhano vino stati 15 minut, da se okusi še dodatno razvijejo.
- Kuhanček precedite in ga postrezite vročega v skodelicah.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Najboljšo vročo čokolado, kar ste jo kdaj poskusili
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira