Orehovo pecivo je klasična sladica, ki je polna bogatih okusov orehov, čokolade in maslenega testa. Njen kremast nadev iz rumenjakov in beljakov, združen z nežnim testom, zagotavlja popolno sladico za posebne priložnosti ali preprosto razvajanje.

Sestavine

Testo:

  • 150 g margarine ali masla
  • 250 g moke
  • 1 jajce
  • 1 pecilni prašek
  • 70 g sladkorja

Polnilo:

  • 6 beljakov
  • 10 žlic sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 230 g mletih orehov
  • 50 g stopljene čokolade
  • 2 žlici moke
  • sladkor v prahu za posipanje

Postopek

  1. Moko zmešamo s pecilnim praškom. V večjo skledo dodamo pripravljeno moko, maslo (ali margarino) sobne temperature, jajce in sladkor ter zamesimo testo. Testo razdelimo na dva enaka dela in iz vsakega naredimo kroglico.
  2. Pekač velikosti 20×35 cm namastimo in pomokamo. Testo razvaljamo med dvema kosoma peki papirja na velikost pekača. Če robovi niso povsem ravni, jih lahko med postopkom s prsti poravnamo.
  3. Razvaljano testo previdno prestavimo v pekač. Če je potrebno, robove rahlo pritisnemo s prsti.
  4. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake ločeno stepemo s sladkorjem, da postanejo penasti. Nato dodamo stopljeno čokolado in moko ter na kratko premešamo. Nežno vmešamo beljakov sneg, nato pa še mlete orehe.
  5. Pripravljeno mešanico enakomerno razporedimo po testu v pekaču.
  6.  Drugi del testa razvaljamo na enak način kot prvega in ga položimo čez nadev. Če se testo prime na stene pekača, ga obrežemo. Površino testa prebodemo z vilicami, da omogočimo uhajanje pare med peko.
  7. Orehovo pecivo pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 30-35 minut, dokler ne postane zlato rjavo.
  8. Pustimo, da se ohladi. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPecivo z jabolki in pudingom, ki se ne peče
Naslednji članekTo so triki, s katerimi boste preprečili solzenje med sekljanjem čebule