Panna cotta je tradicionalna italijanska sladica, podobna pudingu, ki navdušuje s svojo preprostostjo in okusom. Čeprav jo pogosto strežejo v restavracijah in slaščičarnah, jo je pravzaprav zelo enostavno pripraviti doma.

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 1 palčka (strok) vanilije
  • 8 lističev želatine
  • 80 g sladkorja

Navodila za pripravo

  1. Priprava želatine: Lističe želatine za 10-15 minut postavite v hladno vodo, da se zmehčajo.
  2. Vanilija: Vanilijev strok po dolžini prerežite in z nožem izpraskajte semena.
  3. Segrevanje smetane: V srednje velik lonec vlijte sladko smetano, dodajte sladkor, semena in vanilijev strok. Na majhnem ognju segrevajte, dokler ne začne vreti. Nato lonec odstavite z ognja.
  4. Dodajanje želatine: Zmehčano želatino iztisnite iz vode in jo dodajte v segreto smetano. Mešajte, dokler se želatina popolnoma ne stopi.
  5. Oblikovanje: Pripravite okrogle modelčke s prostornino 150 ml in jih napolnite z mešanico. Pustite v hladilniku vsaj 5 ur, da se strdi.
  6. Postrežba: Ko je panna cotta strjena, modelčke za nekaj sekund potopite v vročo vodo, da jih boste lažje obrnili na krožnik. Panna cotto lahko postrežete samo ali z omako po želji, kot je karamela, stopljena čokolada ali sadje

Recept za panna cotto, odlična sladica v vročem poletju


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Nekje na fotografiji se skriva otrok, ko boste ugotovili, se boste nasmejali
Naslednji članekSe želite ohladiti? Tukaj je nekaj idej za enodnevni izlet, ki vas bo ohladil