Ko na vrtu zrastejo prve bučke, postanejo prava zvezda v kuhinji – in to ne le pri slanih jedeh. Bučke so izjemno vsestranske in zaradi svoje sočnosti čudovito dopolnijo tudi sladice. Če ste jih že kdaj uporabili v mafinih, potem veste, o čem govorimo.
Sestavine
- 1 večja ali 2 manjši bučki (naribani in rahlo ožeti)
- 3 jajca
- 250 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 15 g sladkorja
- ½ vrečke pecilnega praška
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- ½ čajne žličke soli
- 2 žlici kisle smetane
- 100 g zmehčanega masla
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- 200 g čokolade za kuhanje (sesekljane)
- 100 g lešnikov (grobo sesekljanih)
Postopek
- Najprej sesekljajte čokolado in lešnike. Bučke olupite, naribajte in nežno ožemite, da izločite odvečno vodo.
- Zmehčano maslo stepite s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, da dobite gladko maso.
- Dodajajte jajca eno po eno in vsakič dobro premešajte, da masa postane penasta.
- Vmešajte moko, pomešano s kakavom, pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo.
- Dodajte kislo smetano, nato pa še naribane bučke in čokolado. Vse skupaj nežno premešajte z žlico.
- Zmes vlijte v srednje velik pekač, obložen s peki papirjem, in po vrhu posujte lešnike.
- Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 40 minut.
- Ohlajeno torto vzemite iz pekača in narežite na kose.
- Postrezite jo samostojno ali z vanilijevim sladoledom, stepeno smetano in čokoladnim prelivom.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Pica s testom iz bučk, slastna je
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira