Ko na vrtu zrastejo prve bučke, postanejo prava zvezda v kuhinji – in to ne le pri slanih jedeh. Bučke so izjemno vsestranske in zaradi svoje sočnosti čudovito dopolnijo tudi sladice. Če ste jih že kdaj uporabili v mafinih, potem veste, o čem govorimo.

Sestavine

  • 1 večja ali 2 manjši bučki (naribani in rahlo ožeti)
  • 3 jajca
  • 250 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 15 g sladkorja
  • ½ vrečke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • 2 žlici kisle smetane
  • 100 g zmehčanega masla
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 200 g čokolade za kuhanje (sesekljane)
  • 100 g lešnikov (grobo sesekljanih)

Postopek

  1. Najprej sesekljajte čokolado in lešnike. Bučke olupite, naribajte in nežno ožemite, da izločite odvečno vodo.
  2. Zmehčano maslo stepite s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, da dobite gladko maso.
  3. Dodajajte jajca eno po eno in vsakič dobro premešajte, da masa postane penasta.
  4. Vmešajte moko, pomešano s kakavom, pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo.
  5. Dodajte kislo smetano, nato pa še naribane bučke in čokolado. Vse skupaj nežno premešajte z žlico.
  6. Zmes vlijte v srednje velik pekač, obložen s peki papirjem, in po vrhu posujte lešnike.
  7. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 40 minut.
  8. Ohlajeno torto vzemite iz pekača in narežite na kose.
  9. Postrezite jo samostojno ali z vanilijevim sladoledom, stepeno smetano in čokoladnim prelivom.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Pica s testom iz bučk, slastna je


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZažgana posoda? S tem trikom bo v 5 minutah bo kot nova in to brez drgnjena
Naslednji članekVodni kamen izgine v 5 minutah – pozabite na kis, uporabite raje tole