Prihajajo toplejši dnevi in z njimi tudi želja po bolj lahkotni hrani. Jedi na žlico bodo zamenjale lahke solate in meso z žara, kamor se odlično poda grška solata in različne druge priloge.

Sestavine

  • feta sir 250 g
  • rdeča čebula 70 g
  • kumare 300 g
  • paprika 200 g
  • paradižnik 450 g
  • olive 90 g
  • olivno olje
  • limonin sok
  • bazilika

Postopek

  • Paradižnik narežemo na kocke.
  • Na kocke narežemo tudi papriko in kumare. Zlagamo na krožnik ali v skledo.
  • Čebulo narežemo na trake.
  • Feta sir narežemo na kocke.
  • Olive uporabimo cele.
  • Vse skupaj damo v skledo, feta sir naj bo čisto na vrhu.
  • Pokapljamo z olivnim oljem in limoninim sokom ter začinimo z baziliko.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Lahko opazite lubenico brez pečk v 8 sekundah!
Naslednji članekDobri sosedje: 6 spremljevalnih rastlin, ki jih lahko gojite z rdečo peso, da bo pridelek bogat