Riž z jajci je odlična in okusna jed, ki je pripravljena v hipu. Čeprav je preprost za pripravo, je poln arome in okusa, zaradi česar bo zagotovo večkrat na jedilniku.
Sestavine
- 4 velika jajca
- 3 žlice jedilnega olja
- 1 majhna čebula (sesekljana)
- 1 čajna žlička mletega česna
- pol skodelice narezanega korenja (narezanega na kocke)
- 2 skodelici kuhanega riža
- pol žličke soli
- pol žličke črnega popra
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici sesekljane zelene čebule
Navodila
- Riž skuhajte po navodilih na embalaži (lahko ga skuhate že dan prej in shranite v hladilniku).
- V skledi stepite 4 jajca s ščepcem soli, dokler niso dobro umešana.
- Na srednjem ognju segrejte 2 žlički jedilnega olja v ponvi. Dodajte stepena jajca in jih nežno premešajte, dokler se ne zapečejo. Nato jih odstranite iz ponve in odstavite.
- V wok ali veliko ponev na močnem ognju dodajte 1 žlico jedilnega olja. Dodajte sesekljano čebulo, česen ter pražite eno minuto, dokler se ne sprosti aroma.
- Dodajte narezan korenček in ga pražite 2-3 minute, dokler se ne zmehča.
- Dodajte kuhan riž in ga pražite približno 2 minuti, dokler ne postane rahel. Nato dodajte sol in poper ter dobro premešajte.
- Dodajte sojino omako in umešana jajca ter vse dobro premešajte z rižem.
- Na koncu dodajte sesekljano zeleno čebulo, še enkrat premešajte in postrezite vroče.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira