Riž z jajci je odlična in okusna jed, ki je pripravljena v hipu. Čeprav je preprost za pripravo, je poln arome in okusa, zaradi česar bo zagotovo večkrat na jedilniku.

Sestavine

  • 4 velika jajca
  • 3 žlice jedilnega olja
  • 1 majhna čebula (sesekljana)
  • 1 čajna žlička mletega česna
  • pol skodelice narezanega korenja (narezanega na kocke)
  • 2 skodelici kuhanega riža
  • pol žličke soli
  • pol žličke črnega popra
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici sesekljane zelene čebule

Navodila

  1. Riž skuhajte po navodilih na embalaži (lahko ga skuhate že dan prej in shranite v hladilniku).
  2. V skledi stepite 4 jajca s ščepcem soli, dokler niso dobro umešana.
  3. Na srednjem ognju segrejte 2 žlički jedilnega olja v ponvi. Dodajte stepena jajca in jih nežno premešajte, dokler se ne zapečejo. Nato jih odstranite iz ponve in odstavite.
  4. V wok ali veliko ponev na močnem ognju dodajte 1 žlico jedilnega olja. Dodajte sesekljano čebulo, česen ter pražite eno minuto, dokler se ne sprosti aroma.
  5.  Dodajte narezan korenček in ga pražite 2-3 minute, dokler se ne zmehča.
  6. Dodajte kuhan riž in ga pražite približno 2 minuti, dokler ne postane rahel. Nato dodajte sol in poper ter dobro premešajte.
  7. Dodajte sojino omako in umešana jajca ter vse dobro premešajte z rižem.
  8. Na koncu dodajte sesekljano zeleno čebulo, še enkrat premešajte in postrezite vroče.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki so skita jabolka, tisti z dobrim vidom najdejo 2, le redki pa najdejo vse 4
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki je srečna družina in tri stvari, ki jih vidijo le ljudje z visokim IQ-jem