Pravijo, da je pust mastnih ust, zato v pustnem času pripravljamo ocvrte jedi, kot so krofi, flancati, miške … Na enem mestu smo zbrali vse recepte, ki vam bodo koristili v tem veselem delu leta.
Domači pustni krofi
Za pusta ne smejo manjkati krofi in ni jih čez domače.
Flancati
Če nimate časa, da bi se ukvarjali s krofi, naredite flancate. Zelo podobni so krofom, le malo manj zahtevni za pripravo.
Fritule ali miške
Nekateri jim rečejo fritule, drugi miške. Okusna majhna kroglica testa, ocvrtega v olju. Niso toliko podobne krofom, vendar jih vseeno radi pripravljamo v času pusta.
Zadnji prispevki
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo