Pravijo, da je pust mastnih ust, zato v pustnem času pripravljamo ocvrte jedi, kot so krofi, flancati, miške … Na enem mestu smo zbrali vse recepte, ki vam bodo koristili v tem veselem delu leta.

Domači pustni krofi

Za pusta ne smejo manjkati krofi in ni jih čez domače.

Recept: Domači pustni krofi z marmelado

Recept: GIN TONIC krofi

Recept: Pirini krofi iz pečice

Flancati

Če nimate časa, da bi se ukvarjali s krofi, naredite flancate. Zelo podobni so krofom, le malo manj zahtevni za pripravo.

Recept: Kvašeni flancati (osveženo 2022)

Fritule ali miške

Nekateri jim rečejo fritule, drugi miške. Okusna majhna kroglica testa, ocvrtega v olju. Niso toliko podobne krofom, vendar jih vseeno radi pripravljamo v času pusta.

Recept: Miške (Fritule)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj so tartufi in zakaj so nepogrešljivi v kulinariki?
Naslednji članek5 stvari, ki slabijo vaš imunski sistem