Ta preprosta in okusna slana pita, polna sveže zelenjave in bogatih okusov, je odlična izbira za hiter in lahkoten obrok. Z nekaj preprostimi koraki lahko pripravite slano pito, ki bo navdušila tako družino kot goste.
Sestavine
- 4 jajca
- 3 žlice olja
- 1/2 čajne žličke soli
- 4 žlice moke
- 1 vez špinače ali blitve
- 3 žlice kajmaka
- 1 šopek mlade čebule
- 1 pečena paprika
- 1 kuhano jajce
Priprava
- Jajca penasto stepite s soljo, nato vmešajte olje in na drobno sesekljano špinačo (ali blitvo).
- Na koncu postopoma dodajajte moko in mešajte, dokler se vse sestavine dobro ne povežejo.
- Maso razdelite na tri dele in jo vlijte v okrogel model obložen s papirjem za peko.
- Vsako plast pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 15 minut, dokler ni zlato rjavo pečena.
- Ko so kore pečene, prvo položite na pladenj in jo namažite s tanko plastjo smetane.
- Nato dodajte sesekljano mlado čebulo in papriko. Postopek ponovite s preostalima plastema.
- Zadnjo premažite s kajmakom in na vrh naribajte kuhano jajce.
- Pred serviranjem torto na kose in postrezite.
Zadnji prispevki
- Kaj storiti, če stopite na morskega ježka ali vas opeče meduza?
- Kako se znebiti gosenic na zelju brez kemije, da ne uničijo celotnega pridelka?
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil