Ta preprosta in okusna slana pita, polna sveže zelenjave in bogatih okusov, je odlična izbira za hiter in lahkoten obrok. Z nekaj preprostimi koraki lahko pripravite slano pito, ki bo navdušila tako družino kot goste.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 3 žlice olja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 4 žlice moke
  • 1 vez špinače ali blitve
  • 3 žlice kajmaka
  • 1 šopek mlade čebule
  • 1 pečena paprika
  • 1 kuhano jajce

Priprava

  1. Jajca penasto stepite s soljo, nato vmešajte olje in na drobno sesekljano špinačo (ali blitvo).
  2. Na koncu postopoma dodajajte moko in mešajte, dokler se vse sestavine dobro ne povežejo.
  3. Maso razdelite na tri dele in jo vlijte v okrogel model obložen s papirjem za peko.
  4. Vsako plast pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 15 minut, dokler ni zlato rjavo pečena.
  5. Ko so kore pečene, prvo položite na pladenj in jo namažite s tanko plastjo smetane.
  6. Nato dodajte sesekljano mlado čebulo in papriko. Postopek ponovite s preostalima plastema.
  7. Zadnjo premažite s kajmakom in na vrh naribajte kuhano jajce.
  8. Pred serviranjem torto na kose in postrezite.

Slana pita z zelenjavo in kajmakom, nekoliko drugačna kot ste je vajeni


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSobe rastline, ki jih morate imeti doma, da vam izboljšajo razpoloženje
Naslednji članekOptična iluzija: Samo ljudje z visokim IQ-jem uspejo najti vse mucke na sliki