Ko ste zjutraj v naglici, je vsaka sekunda dragocena. In če ste ljubitelj poširanih jajc, obstaja hitra in priročna rešitev: poširano jajce v mikrovalovni pečici! Brez loncev, brez čakanja, brez posebnih pripomočkov – le skodelica, voda in jajce. Rezultat? Mehko kuhano jajce z nežnim beljakom in tekočim rumenjakom, pripravljeno v pičli minuti.
Sestavine
- 1 jajce (naj bo čim bolj sveže, sobne temperature)
- ½ skodelice vode (sobne temperature)
- 1 čajna žlička masla
- 1 kolaček ali kos kruha
- nekaj sesekljanega drobnjaka
- ščepec soli
Postopek
1. Kolaček ali rezino kruha vstavite v opekač in popecite po želji.
2. V skodelico, primerno za mikrovalovno pečico, nalijte ½ skodelice vode sobne temperature in dodajte ščepec soli. Nato previdno ubijte jajce in ga spustite v vodo.
3. Skodelico postavite v mikrovalovno pečico in kuhajte približno 60 sekund pri srednji moči (ali manj, če ima vaša pečica večjo moč – npr. 1200 W). Po 45 sekundah preverite stanje in po potrebi podaljšajte čas za nekaj sekund.
4. Z žlico previdno zajemite poširano jajce iz skodelice in ga odložite na vpojni papir, da odteče odvečna voda.
5. Namažite popečen kruh ali kolaček z maslom in nanj nežno položite jajce (najlažje z uporabo vpojnega papirja).
6. Po vrhu potresite s sveže sesekljanim drobnjakom in postrezite.
Video postopek
Če vam ta metoda ni po godu, uporabite klasično metodo za poširanje jajc.