Ko ste zjutraj v naglici, je vsaka sekunda dragocena. In če ste ljubitelj poširanih jajc, obstaja hitra in priročna rešitev: poširano jajce v mikrovalovni pečici! Brez loncev, brez čakanja, brez posebnih pripomočkov – le skodelica, voda in jajce. Rezultat? Mehko kuhano jajce z nežnim beljakom in tekočim rumenjakom, pripravljeno v pičli minuti.

Sestavine

  • 1 jajce (naj bo čim bolj sveže, sobne temperature)
  • ½ skodelice vode (sobne temperature)
  • 1 čajna žlička masla
  • 1 kolaček ali kos kruha
  • nekaj sesekljanega drobnjaka
  • ščepec soli

Postopek

1. Kolaček ali rezino kruha vstavite v opekač in popecite po želji.

2. V skodelico, primerno za mikrovalovno pečico, nalijte ½ skodelice vode sobne temperature in dodajte ščepec soli. Nato previdno ubijte jajce in ga spustite v vodo.

3. Skodelico postavite v mikrovalovno pečico in kuhajte približno 60 sekund pri srednji moči (ali manj, če ima vaša pečica večjo moč – npr. 1200 W). Po 45 sekundah preverite stanje in po potrebi podaljšajte čas za nekaj sekund.

4. Z žlico previdno zajemite poširano jajce iz skodelice in ga odložite na vpojni papir, da odteče odvečna voda.

5. Namažite popečen kruh ali kolaček z maslom in nanj nežno položite jajce (najlažje z uporabo vpojnega papirja).

6. Po vrhu potresite s sveže sesekljanim drobnjakom in postrezite.

Video postopek

Če vam ta metoda ni po godu, uporabite klasično metodo za poširanje jajc.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNe morete odtrgati pogleda od božanskega cvetja na morju? Z uporabo majhnih trikov ga lahko imate tudi doma
Naslednji članekKovanec v zamrzovalniku? Ko boste izvedeli zakaj, boste to naredili vsakič pred dopustom