Oslič je priljubljena riba zaradi enostavne priprave in relativno nizke vsebnosti kosti, vendar je manj priljubljena v primerjavi z nekaterimi drugimi vrstami rib, kot so polenovka, postrv in krap.
Za razliko od drugih rib, ki so na voljo v trgovinah, osliča običajno prodajajo brez glave. Glavni razlog za to je način transporta, saj se oslič večinoma lovi v oddaljenih vodah, kot so jugozahodni del Atlantskega oceana, Sredozemsko morje in južni del Afrike. Zaradi lažjega in učinkovitejšega prevoza glavo odstranijo že med postopkom obdelave.
Oslič je plenilska riba, ki večino svojega življenja preživi v globokih vodah. Kljub veliki populaciji so strokovnjaki zaskrbljeni zaradi upada števila osličev zaradi prekomernega ribolova, še posebej v evropskih vodah, kjer so populacije v Črnem in Sredozemskem morju znatno zmanjšane. Na upad ribjih populacij vplivajo okoljske težave, nezakonit ribolov in neregulirano lovljenje manjših rib.
PREBERITE TUDI: Je oslič sploh zdrava riba in kakšne so posledice uživanja?
Zadnji prispevki
- Kako izbrati in skrbeti za krizanteme v lončkih?
- Na prvi pogled izgleda fantastično, okus je pa sploh odličen: Juha z rdečim zeljem
- Optična iluzija: Najdete krono na sliki sobe?
- 18 živil, ki jih morate uvesti v svojo prehrano, če vam izpadajo lasje
- Recept za slastno tribarvno čokoladno torto
- Uganka: Vsi lahko vidimo lisico, vendar le pravi geniji bodo našli razlike na sliki