Browniji so sladica, ki vas nikoli ne pusti ravnodušne. Je klasična, pomirjujoča, sladka, topla, slastna in ima tako mehko kot hrustljavo strukturo. In kar je najboljše – polna je čokolade in enostavno jo je pripraviti. Verjamemo, da so vaši browniji že sedaj odlični, vendar smo kljub temu izbrskali nekaj nasvetov, zaradi katerih bodo postali vrhunski.
1. Uporabiti morate dobro čokolado
To je morda najbolj smešen nasvet, vendar ga je vredno upoštevati, saj je morda najpomembnejši: za najboljše brownije uporabite kakovostno čokolado – naj ima vsaj 70 % delež kakava.
2. Najprej dobro stepite jajca in sladkor
Medtem ko lahko brownije naredite tako, da vse sestavine preprosto zmešate skupaj v skledi, je bolje, da jajca in sladkor najprej stepete skupaj v samostojnem mešalniku ali z ročnim mešalnikom. Stepajte jih približno 10 minut. S tem ne samo da zgradite celotno strukturo, ampak tudi v testo vnesete ravno pravo količino zraka za popoln dvig peciva; ko to storite, v resnici ni potrebe po pecilnem prašku.
3. Uporabite rjav sladkor
Če vaš recept zahteva samo granulirani bel sladkor, zamenjajte vsaj polovico (če ne vsega) z rjavim sladkorjem. Rjavi sladkor ima, ker vsebuje melaso, gladek karamelni okus, ko je pečen, kar pomeni bolj mehke piškote.
4. Uporabite še več čokolade
Tik preden gredo browniji v pečico, jih potresite z nasekljano čokolado – lepimi koščki. V pečici se bodo čokoladni koščki spremenili v lužice stopljene čokolade, in če postrežete brownije še tople, bodo te lužice odlična omakica.
5. Pecite jih manj časa
Če ciljate na puhaste brownije, jih pecite pet minut manj, kot mislite, da bi morali, ali pa recept predlaga. Robovi morajo biti napihnjeni in strnjeni, ko pa zobotrebec zabodete v sredino pekača, je dobro videti še čisto malo testa na palčki. Browniji se bodo še naprej pekli in se strdili, ko bodo že ven iz pečice.
6. Dodajte malo soli
Sol se tako dobro ujema s čokolado, saj pomaga izboljšati in uravnotežiti kompleksne okuse čokolade. V receptu je, da v testo dodamo sol, toda dodajanje malo dodatnega ščepa morske soli, na vrh, ko so že iz pečice, doda nebeški okus.
NE SPREGLEJTE: Recept: Nutelini browniji iz samo treh sestavin
Zadnji prispevki
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah
- Recept za cheesecake s pistacijo, ne boste ga pozabili
- Ti triki bodo podaljšali rok trajanja banan in preprečili, da bi porjavele