Ob nedeljah pripravljamo tradicionalno govejo juho (nasvete naše babice, kako pripraviti najboljšo lahko najdete tukaj). Ker jo vedno pripravimo tudi iz kosa govejega mesa, nam to meso ponavadi ostane. Velikokrat se sprašujemo, kako ga porabiti in na koncu se lahko zgodi, da se pokvari in ga zavržemo. Ker je nekaj najhujšega na svetu, da zavržemo hrano, vam naša babica svetuje, kako ga lahko porabite v okusnih jedeh.
1. Okisana govedina (esih flajš)
Vedno smo pri babici komaj čakali ponedeljek, ko je iz ostankov govedine pripravila “esih flajš”. Tako preprosta solata, ampak tako polna okusov, da bi jo lahko vsak dan jedli. Potrebujete le govedino iz juhe, čebulo (danes jo radi zamenjamo s porom), fižol, kakšen paradižnik, kis, olje in sol. Vse skupaj zmešate in solata je nared. Lahko uporabite tudi samo govedino in čebulo – po željah.
2. Goveji polpeti
Odlične goveje polpete lahko pripravite naslednji dan s polno skledo solate in kosilo je pripravljeno. Potrebujete:
- drobnjak
- česen
- sesekljano čebulo
- sol
- jajce
- poper
- gorgonzolo
- goveje meso iz juhe
Goveje meso sesekljamo v električnem mešalniku in dodamo vse ostale sestavine. Oblikujemo polpete in jih spečemo v ponvi.
3. Namaz iz govejega mesa
Namaz se odlično poda na popečene kruhke. Za zajtrk, večerjo ali prigrizek. Potrebujete:
- goveje meso
- kisle kumarice
- majonezo
- čebulo
- zdenka sir
- dve žlički goveje juhe
- česen
Vse sestavine skupaj zmešajte z električnim mešalnikom. Dozirajte jih po želji oziroma okusu, vendar ne pretiravajte z majonezo in kislimi kumaricami.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak