Se že pripravljate na praznično peko? Ne pozabite narediti kock, za katere recept najdete v nadaljevanju. So enostavne za pripravo in res okusne.
Sestavine
- 2 lista večjih oblatov
- 500 g piškotov
- 800 g marmelade
- 300 ml rastlinskega mleka ali 250ml vode
- 100 g čokolade za kuhanje
- 300 g sladkorja
- 250 g masla
- 250 g mletih orehov
- 250 g mletih piškotov
- 20 g čokolade
- 80 g mletih orehov za posip
Postopek
- Pripravite oblate (kupite jih lahko v vsaki bolje založeni trgovini).
- Premažite en oblat z osmimi žlicami marmelade.
- Na marmelado naložite piškote.
- V lonec vlijte mleko, sladkor in 250 g masla in postavite na ogenj.
- Ko se sladkor in maslo raztopita, dodajte 80 g čokolade za kuhanje. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi.
- V lonec dodajte 250 g piškotov in mlete orehe. Premešajte, da dobite gosto kremo.
- Kremo premažite na kekse.
- Na kremo dodajte znova plast keksov.
- Na drugi oblat namažite marmelado in ga postavite na plast keksov.
- Obtežite z leseno desko.
- Naredite preliv. V skledo dodajte čokolado in malo olja ter raztopite. Premažite po zgornjem oblatu in potrosite z mletimi orehi.
Video recept
Še nekaj enostavnih receptov:
- Recept: Okusna čokoladno-bananina sladica, ki vas bo sezula
- Recept: Slastne čokoladne rezine z neverjetno okusnim polnilom
- Recept: Božanska čokoladna sladica z orehi! To morate poskusiti
- Recept: Ta čokoladna torta bo postala vaša najljubša sladica, ko jo enkrat poskusite
- Recept: Hitro pripravljena čokoladna torta brez peke
Zadnji prispevki
- Recept za slastnega piščanca po mediteransko – zdrav in enostaven obrok
- Na takšen način lahko nadomestite sladkor v sladicah, da bi bile bolj zdrave
- Optična iluzija: Če imate dober vid, boste našli vseh 10 skritih živali
- Čistila za WC školjko v resnici sploh ne potrebujete, nadomestite ga lahko s tem (in tudi druga čistila)
[…] Recept: Sočne in hitro pripravljene kocke, ki so všeč vsem […]
[…] Recept: Sočne in hitro pripravljene kocke, ki so všeč vsem […]
[…] Recept: Sočne in hitro pripravljene kocke, ki so všeč vsem […]