Če ste se kdaj znašli s topim nožem, kupom zelenjave za sesekljat in brez brusilnika na vidiku, imate rešitev že v vaši omari. Keramična skodelica je vaš ključ do ostrega noža. Precej neverjetno, kajne?
Izberite preprosto, trdno skodelico, katere ročaj je poravnan s posodo. Izogibajte se skodelicam z okrašenim, občutljivim ali okrasnim ročajem, saj ga boste morali med ostrenjem zelo trdno držati.
Navodila
- Z eno roko držite skodelico obrnjeno navzdol, nato pa rob rezila noža postavite pod kotom 45 stopinj proti izpostavljenemu robu skodelice.
- Čvrsto primite skodelico in ročaj noža ter ohranite ta kot 45 stopinj, povlecite nož ob rob z enakomernim pritiskom, kot da bi uporabljali tradicionalni brusilnik. To naredite trikrat na prvi strani.
- Ponovite na drugem robu rezila in trikrat potegnite nož ob keramični rob.
- Ponovite s prvim robom rezila, vendar to storite dvakrat.
- Ponovite z drugim robom rezila.
- Še enkrat ponovite koraka 4 in 5, vendar to storite enkrat na vsaki strani.
- Previdno obrišite nastali prah z rezila s čisto, vlažno kuhinjsko brisačo, nato pa začnite rezati.
Video navodila
Neverjetno! Tako enostavno je sesekljati čebulo! Tale video vam bo vzel dih!