Malo je sestavin z impresivno vsestranskostjo belega riža, zato velja za glavno jed v mnogih kuhinjah po vsem svetu.
Jedi na osnovi belega riža so nasitne in okusne jedi. A če nimate časa za pripravo kompleksnejšega obroka, preprosto kosilo z rižem kot prilogo morda ne bo vrhunsko. V takih primerih so ključne dodane začimbe in arome. Naslednjič, ko boste potrebovali nekaj več, da bo kuhan riž zaživel, preizkusite enega od teh nasvetov.
1. Riž najprej sperite in namočite
Ne stresite riža naravnost iz vrečke v posodo za kuhanje – najprej se morate naučiti oprati riž, sicer preprosto ne bo tako okusen. Pred kuhanjem riž sperite v hladni vodi, dokler voda ne odteče, da odstranite odvečni škrob, zaradi katerega se bo riž med kuhanjem zlepil. Nato ga pred kuhanjem za 15 do 30 minut namočite v vodo.
2. Uporabite jušno osnovo namesto vode
To je eden najpreprostejših načinov, da rižu dodamo nekaj okusa in hranilne vrednosti. Namesto vode uporabite zelenjavno ali piščančjo osnovo. Domača je idealna, vendar obstaja veliko vnaprej pripravljenih zalog v škatlah. V vročo ponev dodamo osnovo z zelenjavo in popečenim rižem.
3. Dodajte česen
Česen ima ogromno okusne arome, zato jo je priporočljivo dodati tudi za izboljšanje okusa riža.
4. Dodajte nekaj olja
Če ste oboževalec dodajanja masla sveže kuhanemu rižu, kaj če namesto tega olje dodate prej v procesu? Če dodate žlico oljčnega olja ali kokosovega olja pred kuhanjem riža, boste rižu dali več sladkobe in bo zasijal.
Ko bo riž kuhan, po njem posujte še malo parmezana in dobili boste odlično prilogo.