Limone so pogosta sestavina v kuhinji – uporablja se v številnih jedeh za dodajanje svežine ali kislosti ali samo kot okras. Ožeto limono pogosto dodajamo čaju, z njo naredimo preliv za solate, dodamo jo številnim sladicam in od nje ostane le še iztisnjena lupina.
V večini primerov ne vemo, kaj bi z njo, zato jo kar zavržemo, a kaj, če bi lahko te limonine lupine predelali v nekaj posebnega, namesto da bi jih zavrgli? Na ta način boste zmanjšali prekomerno nastajanje odpadkov v kuhinji.
Ožeto limonino lupinico enostavno spremenite v fin limonin pire. Samo dajte jih v lonec, dušite do mehkega, zmiksajte in na koncu boste imeli pire, ki ga lahko vključite v marsikatero jed.
Zadnji prispevki
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah
- Optična iluzija: Če kobilico najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za sirni souffle, izjemna jed, ki poboža brbončice
- Če boste uporabili te trike, vaša črna oblačila ne bodo pobledela po pranju