Ne glede na to, ali načrtujete izčrpen meni za slavje, ali samo načrtujete jutrišnjo večerjo, vam bomo v naslednjih vrsticah zaupali nekaj stvar, ki vam bodo polepšale dan.
Dobra novica, krompir lahko olupite in narežete dan prej, preden ga nameravate postreči. Vse kar morate storiti je, da gole koščke krompirja potopite v vodo in jih ohladite.
Olupljen in ohlajen krompir, ki ni namočen, bo naslednji dan še vedno varen za uživanje, vendar bo kemična reakcija, ki jo povzroči izpostavljenost kisiku, spremenila njegov izgled. Ni nujno, da bi bilo s tem kaj narobe, toda večina ljudi ima raje bel in puhast pire krompir.
Kdaj zgodaj pripraviti krompir – in kdaj počakati
Čeprav lahko olupljen krompir pripravite vnaprej, je pomembno vedeti, da obstaja nekaj opozoril. Ta postopek na primer deluje izjemno dobro za cel ali večji krompir, narezan na kocke, vendar ne tako dobro za drobno narezan krompir. Večji kot so kosi krompirja, dlje lahko čakajo v vodi. Manjši ko so kosi, manj časa lahko prenesejo namakanje.
Prav tako se izogibajte predčasni pripravi krompirja, če ga nameravate ocvreti, saj se vroče olje in mokra zelenjava ne mešata dobro.
Kako shraniti olupljen krompir
Shranjevanje olupljenega krompirja čez noč je enostavno.
- Krompir olupimo z lupilcem zelenjave. Najbolje je, da ga pustite celega, lahko pa ga narežete na kocke, če želite – le ne narežite ga pretanko.
- Napolnite posodo s hladno vodo, potopite krompir in pokrijte s plastično folijo.
- Shranjujte v hladilniku čez noč.
- Ko je čas, da začnete delati s krompirjem, ga dobro odcedite v cedilo in skuhajte.
PREBERITE TUDI: Kako sadimo krompir?
Zadnji prispevki
- Ideja za hitro kosilo: Slastne testenine z grahom in pršutom
- Recept za vrhunsko torto s kokosom in malinami
- Metoda sejanja, ki vam bo prihranila ogromno časa
- Optična iluzija: Vsi vidimo žival, kaj pa obraz ženske? Ga vidite?
- Recept za enostavno juho s krompirjem in grahom
- Torta s čokolado in banano, odlična sladica za vsako priložnost