Ta dišeč in sočen cimetov kolač je popolna izbira za sladek zajtrk ali popoldanski prigrizek. Mehka tekstura biskvita in bogat cimetov nadev ustvarita prijetno harmonijo okusov, ki vas bo navdušila.
Sestavine
Biskvit:
- 3 jajca
- 130 g zmehčanega masla
- 120 ml mleka
- 230 g navadne moke
- 120 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1½ čajne žličke pecilnega praška
- 1 ščepec soli
Cimetov nadev:
- 50 g rjavega sladkorja
- 50 g stopljenega masla
- 2 žlici gladke moke
- 1 žlica cimeta
- (po želji: 1-2 žlici mleka, če je zmes pregosta)
Postopek
- V skledi stepemo jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, da dobimo rahlo penasto zmes. Nato dodamo zmehčano maslo in dobro premešamo.
- Prilijemo mleko in ponovno premešamo. Nato presejemo moko in pecilni prašek, da preprečimo nastanek grudic. Dodamo še sol in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
- Stopimo maslo in mu dodamo rjavi sladkor, moko ter cimet. Dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Če je pregosta in grudasta, dodamo 1-2 žlici mleka.
- Pekač obložimo s peki papirjem in vanj najprej vlijemo 2/3 pripravljene biskvitne zmesi.
- Nato s pomočjo žlice enakomerno razporedimo cimetov nadev in ga pokrijemo s preostankom biskvitne zmesi. Z vilico ali lopatko rahlo premešamo, da ustvarimo marmornat vzorec.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 40–50 minut. Preverimo s suhim zobotrebcem – če ga izvlečemo suhega, je torta pečena.
- Ohladimo in po želji potresemo s sladkorjem v prahu.
PRIPRAVITE TUDI: Puhast jogurtov kolač, ki se bo topil v vaših ustih
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni