Špargljeva juha je ena izmed bolj priljubljenih jedi spomladi. Ni le okusna, ampak je primerna tudi kot samostojna jed, če jo postrežemo s hrustljavimi koščki kruha in popečenimi vršički špargljev.
Da bi špargljeva juha, pa tudi druge kremne juhe, dobile še bogatejši okus, zelenjavo, namesto kuhanja v vodi, postavite v pečico. Popečena zelenjava bo imela intenzivnejši okus, kar bo obogatilo okus juhe. Po peki jo začinite z olivnim oljem, soljo, poprom ter drugimi začimbami po vaši izbiri, kot je na primer timijan za bučno juho.
Nato praženo zelenjavo zmešajte v blenderju, dodajte segreto osnovo ter začimbe po okusu in zmiksajte, dokler ne dobite želene teksture. S praženjem zelenjave izboljšate okus juhe.
Medtem ko se zelenjava peče, lahko pripravite tudi dodatke k juhi. Star kruh narežite na kocke, ga premešajte z olivnim oljem ter spečete v ponvi ali pečici. Semena lahko segrejete v ponvi, dokler se ne obarvajo, oreščke pa popečete v pečici ali na ponvi. Odlična popestritev kremnim juham pa je tudi nasiten sendvič s sirom. Rezine kruha premažite s plastjo masla, položite nanje topljen sir in popečete na ponvi, dokler se sir ne stopi in kruh dobi hrustljavo skorjico.