Čokoladna salama je preprosta, a čudovita sladica, ki združuje drobljive piškote, bogato čokolado in nežno noto ruma. Je popolna izbira za praznične dni ali kadar si želite nekaj sladkega, kar izgleda posebno, a je hitro narejeno.
Sestavine
- 260 g suhih piškotov
- 220 g temne čokolade (stopljene)
- 160 g masla (sobne temperature)
- 2 jajci
- 80 g sladkorja v prahu
- 15 g kakava v prahu
- 40 ml ruma
Postopek
- Piškote grobo nadrobite v večjo skledo in pustite ob strani.
- Zmehčano maslo dajte v skledo in ga stepajte, dokler ne postane gladko in kremasto.
- Nato dodajte sladkor v prahu in stepajte, dokler ne dobite enotne zmesi.
- Stopljeno čokolado, ki naj ne bo vroča, postopoma vmešajte v masleno zmes in dobro premešajte.
- Vmešajte eno jajce, nato še drugo. Mešajte, dokler se popolnoma ne povežeta z maso.
- Dodajte kakav v prahu in še enkrat dobro premešajte.
- Piškote vmešajte v maso in na koncu dodajte še rum. Premešajte, dokler ne dobite kompaktne zmesi.
- Pripravljeno maso položite na kos papirja za peko in oblikujte valj, podoben salami.
- Valj zavijte v papir za peko in nato še v plastično folijo. Robove tesno zavijte, da je masa dobro stisnjena.
- Salamo postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, da se dobro strdi.
- Pred postrežbo odstranite papir in folijo ter salamo povaljajte v sladkorju v prahu za klasičen videz.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za čokoladno pito, ki vas bo očarala
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira