Čokoladna salama je preprosta, a čudovita sladica, ki združuje drobljive piškote, bogato čokolado in nežno noto ruma. Je popolna izbira za praznične dni ali kadar si želite nekaj sladkega, kar izgleda posebno, a je hitro narejeno.

Sestavine

  • 260 g suhih piškotov
  • 220 g temne čokolade (stopljene)
  • 160 g masla (sobne temperature)
  • 2 jajci
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 15 g kakava v prahu
  • 40 ml ruma

Postopek

  1. Piškote grobo nadrobite v večjo skledo in pustite ob strani.
  2. Zmehčano maslo dajte v skledo in ga stepajte, dokler ne postane gladko in kremasto.
  3. Nato dodajte sladkor v prahu in stepajte, dokler ne dobite enotne zmesi.
  4. Stopljeno čokolado, ki naj ne bo vroča, postopoma vmešajte v masleno zmes in dobro premešajte.
  5. Vmešajte eno jajce, nato še drugo. Mešajte, dokler se popolnoma ne povežeta z maso.
  6. Dodajte kakav v prahu in še enkrat dobro premešajte.
  7. Piškote vmešajte v maso in na koncu dodajte še rum. Premešajte, dokler ne dobite kompaktne zmesi.
  8. Pripravljeno maso položite na kos papirja za peko in oblikujte valj, podoben salami.
  9. Valj zavijte v papir za peko in nato še v plastično folijo. Robove tesno zavijte, da je masa dobro stisnjena.
  10. Salamo postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, da se dobro strdi.
  11. Pred postrežbo odstranite papir in folijo ter salamo povaljajte v sladkorju v prahu za klasičen videz.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za čokoladno pito, ki vas bo očarala

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če ste genij, boste ptičko našli našli v nekaj sekundah
Naslednji članekDobre in slabe maščobe: Katere so za telo najboljše in katere najbolj škodljive?