Sol je zagotovo ena izmed najbolj pogosto uporabljenih začimb, ki takoj obogati okus hrane. Vendar, če med kuhanjem ali za mizo velikokrat posegate po solnici, je morda čas, da zmanjšate vnos natrija. Kljub temu pa ni potrebno žrtvovati okusa hrane, saj obstajajo odlične alternative brez soli, s katerimi lahko nadomestite sol.
1. Uporabite limono
Limone so odlične za nadomeščanje soli, saj dajejo jedem globino okusa. Lupino lahko nastrgate in jo dodate k pečeni hrani ali pa limono ožamete in jo poškropite po jedi.
Limona dobro sede k:
- Solatam
- Testeninam
- Jedem iz perutnine ali morskih sadežev
- Krušnim drobtinam
2. Kuhajte s svežimi zelišči
Poskusite imeti pri roki več vrst svežih zelišč, da boste kuhali z njimi. Za še lažjo uporabo razmislite o mletju in shranjevanju v hladilniku, da lahko hrano hitro začinite ali okrasite. Poskusite ta sveža zelišča, ki se dobro ujemajo z različnimi živili:
- Bazilika
- Koper
- Peteršilj
- Rožmarin
- Timijan
- Drobnjak
3. Jed začinite z malo vina
Kuhanje z rdečim ali belim vinom je odličen način za koncentracijo okusa v hrani. V jed dodajte približno 1/2 skodelice rdečega ali belega vina in pustite, da se kuha, da alkohol izpari. Izogibajte se uporabi vina za kuhanje ali šerija, ki običajno vsebujeta sol in visoko vsebnost natrija.
Če vam kljub temu ne uspe brez soli, jo poskusite uporabiti minimalno.
Zadnji prispevki
- To se zgodi s telesom, če pogosto jeste zeleno solato
- Odpoklic priljubljenega izdelka, ki bo v teh dneh res pogosto na krožniku
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga