Ne glede na to, ali se izogibate mleku zaradi alergije, ali osebnih želja, ali ste odprli hladilnik in ugotovili, da ga nimate, ga lahko v receptu nadomestite na veliko načinov. Okus jedi se lahko nekoliko spremeni, odvisno od možnosti, ki ste jo izbrali, a vseeno dobite nekaj okusnega! V večini primerov boste uporabili razmerje med mlekom in nadomestkom 1:1.

1. Sojino mleko

Poskusite sojino mleko, ko boste naslednjič pekli sladice. Sojino mleko je naravno nekoliko sladko, zato lahko ustvari zabaven okus slanih jedi. Pri pecivu uporabite razmerje med sojinim mlekom in mlekom 1: 1. Sojino mleko ima blag okus in lahko nekoliko spremeni okus vašega recepta, vendar boste vseeno dobili okusne rezultate!

2. Ovseno mleko

Uživajte ovseno mleko kot nadomestek v juhah, smutijih in pekovskih izdelkih. V receptih za peko uporabite nadomestek ovsenega mleka za kravje mleko v razmerju 1:1. Ovseno mleko ima super podobno viskoznost kot dobro kravje mleko, kar pomeni, da je skoraj brezhibna alternativa, če iščete možnost brez mleka.

3. Kokosovo mleko

Zgostite juhe, pripravite sladoled in torte obogatite s kokosovim mlekom. Kokosovo mleko je odličen nadomestek, če želite kremasto, bogato alternativo. Seveda bo tisto, kar boste ustvarili, okusilo malo kokosa, zato bodite previdni, če to ni okus, ki si ga želite.

4. Uporabite vodo, če nimate druge možnosti

Namesto mleka uporabite vodo, če nimate drugih možnosti. To je odličen trik, ki ga lahko uporabite v trenutku, ko nimate nobenega drugega nadomestka. Mleko doda peki dobro barvo in okus, tako da lahko pričakujete, da bo vaša jed nekoliko drugačna po videzu in okusu. Če vaš recept zahteva težko smetano, pinjenec ali pol pol, nadomestek vode ne bo deloval.


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 nasvetov za dekoracijo vašega doma pozimi
Naslednji članek5 izdelkov, ki povzročajo raka in jih imate v vašem domu