Sezona kostanja se je že začela in tisti, ki ga imamo radi, smo končno prišli na svoj račun. Tudi letos nas mati narava ni pustila praznih rok. Lahko ga kuhamo ali pečemo. Če nimate možnost peke na odprtem ognju, ga lahko pripravite v pečici in celo v mikrovalovni pečici. Kostanj je res odličen, ampak verjetno bi se strinjali z nami, če rečemo, da ga je res težko olupiti, sploh surovega, ki ga lahko nato skuhamo ali predelamo v moko.

V videu je predstavljeno, kako ga enostavno olupiti. Čeprav je postopek nekoliko dolg, je vreden vsake minute.

Kako hitro olupimo pečen kostanj?

Tudi za pečen kostanj obstaja način hitrega lupljenja, vendar je odvisen od tega, kako kostanj narežete preden ga spečete. Poglejte si spodnji video in se naučite pravilno narezati in pripraviti kostanj na različne načine.

Imate preveč kostanja in ne veste kako ga uporabiti?

Ja, letošnje leto nam je mati narava podarila obilico gobi in kostanja. Če ne veste več, kako ga uporabiti, vam predlagamo: Več kot 5 načinov uporabe kostanja (v prehrani, ustvarjanju …), lahko pa ga preprosto shranite za zimo in v njem uživate ob kuhanem vinu.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Slastni žepki, ki se kar topijo v ustih! Morate poskusiti
Naslednji članekOdpoklic izdelka: Umik priljubljene zelenjave zaradi prisotnosti pesticida