V tem receptu vas bomo vodili skozi pripravo okusne in izdatne juhe s piščancem v loncu, ki zajame vse okuse, ki jih imate radi, brez napora. Ta juha je polna mehkega piščanca, okusne zelenjave in kremne juhe, ki bo ogrela vašo dušo na vsak hladen dan.

Sestavine

  • 5 skodelic kuhanega narezanega piščanca
  • 250 g narezanih gob
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 2 rebri zelene, drobno sesekljani
  • 2 srednja korenčka, narezana na rezine
  • 500 g rumenega krompirja, olupljenega in narezanega na velike koščke
  • 1/3 skodelice večnamenske moke
  • 6 skodelic piščančje juhe
  • 3,5 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke črnega popra (ali po okusu)
  • 1 skodelica graha
  • 1 skodelica koruze
  • 1/2 skodelice smetane za kuhanje
  • 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja
  • 6 žlic masla

Postopek

  1. V loncu za juho raztopite maslo na srednje močnem ognju. Dodamo sesekljano čebulo, zeleno in narezano korenje. Pražite, dokler se ne zmehča in postane rahlo zlate barve, približno 5-7 minut.
  2. V lonec dodajte narezane gobe in sesekljan česen. Pražimo še 5 minut oziroma dokler se gobe ne zmehčajo.
  3. Zelenjavo potresemo z moko in neprestano mešamo približno minuto. Tako boste juho zgostili.
  4. Postopoma dodajajte piščančjo osnovo in postrgajte dno lonca, da odstranite glazuro.
  5. Dodamo narezan krompir, sol in črni poper. Mešanico zavremo, nato zmanjšamo ogenj in pustimo vreti 12-15 minut ali dokler se krompir ne zmehča.
  6. Vmešajte narezanega piščanca, grah, koruzo, smetano in sesekljan peteršilj. Kuhajte še dodatnih 5 minut oziroma dokler se koruza in grah ne zmehčata.
  7. Juho poskusite in po potrebi začinite s soljo in poprom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekIdeje za jesensko dekoracijo doma
Naslednji članekOptična iluzija za testiranje IQ: Samo 1 % lahko v 7 sekundah opazi krof, skrit v sobi!