Recept za ocvirkovo pašteto. Če imate radi domače dobrote, jo vsekakor morate poskusiti. Navduši njen okus, ki je res poseben, narejena pa je hitro in enostavno. Namaz se odlično poda na domač kruh.

Sestavine

  • 200 g ocvirkov
  • 3 jajca
  • 3 kumarice
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička gorčice
  • 2 čajni žlički majoneze
  • sol
  • poper

Postopek

  1. Najprej morate skuhati jajca.
  2. Date jih v posodo s hladno vodo in ko zavre, kuhate 10 minut.
  3. Ohladite jih in olupite.
  4. Vsako jajce narežite na četrtine.
  5. Glavico čebule očistite in narežete na manjše kose.
  6. Česen olupite in prerežete na pol.
  7. Tudi kumarice narežete na manjše kose.
  8. Ocvirke date v blender (pazite, da ni trdih delov) in jih dobro zmeljite.
  9. Dodate trdo kuhana jajca in vse ponovno zmiksate v blenderju.
  10. Nato dodajte rdečo čebulo in česen ter premešajte.
  11. Dodate kisle kumarice in zmes dolgo mešate, da se vse sestavine povežejo.
  12. Na koncu dodate še gorčico in majonezo ter na koncu znova premešate.
  13. Pašteto prestavite v drugo posodo, nato pa po okusu solite in poprate.
  14. Vse ročno premešate.
  15. Pašteto pokrijete s prozorno folijo, nato pa jo pred serviranjem postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, da se dobro ohladi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na risbi se nekje skriva lestev, jo lahko najdete?
Naslednji članek5 napak, ki jih delamo pri pripravi čuftov in zaradi njih niso tako okusni