Pljukanci, tipične testenine iz Istre, lahko najdemo v domačih gostilnah kot tudi v vrhunskih restavracijah. Mnogi se namreč ne zavedajo, kako hitro in enostavno jih je mogoče pripraviti. Vse, kar potrebujete, je 20 minut časa in nekaj osnovnih sestavin. Postrežete pa jih lahko k poljubnim omakam.
Sestavine
- 250 g gladke moke
- 250 g ostre moke
- 150 ml vode
- 20 ml olja
- 1 jajce
Postopek
- Vse sestavine dobro pregnetemo in testo postavimo v hladilnik počivat za približno pol ure.
- Nato iz krogle testa oblikujemo svaljke – podrgnemo jih med dlanmi in polagamo na pekač, prekrit z moko.
- Kuhamo jih v vreli vodi nekaj minut in postrežemo s poljubno omako – nam je najljubša bolognese.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira