Sezona stročjega fižola se je že pričela in vsi (ja, dejansko res vsi) pred kuhanjem stročjemu fižolu odrežemo špičke. Ste se kdaj vprašali zakaj?
Rezanje špičk izhaja iz preteklosti, ko so po naših vrtovih in njivah rastle drugačne sorte nizkega fižola – te sorte so imele trde nitke, ki jih je bilo težko pojesti. Špičke pri fižolu so rezali, zato da so lahko hkrati odstranili tudi težko prebavljive in neprijetne nitke. Danes takšnega fižola več ne vzgajamo, zato je rezanje špičk nepotrebno. Fižol bo ravno tako okusen kot, če jih ne bi imel. Preverite.
Zadnji prispevki
- Kako si pomagati pri bolečem grlu: preizkušeni nasveti iz domače lekarne
- Najbolj mehko jogurtovo pecivo, ki se kar topi v ustih
- Katere jedi so najbolj primerne za v zamrzovalnik?
- Najbolj mehki buhteljni z vanilijevim nadevom: recept, ki vedno uspe
- Uganka: Ali lahko najdete najbolj neumno osebo na tej sliki?
- Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda



















































