Ste kdaj jedli eklerje? Odlično sladico, v kateri so se preizkusili tudi tekmovalci MasterChef Slovenija in delala jim je kar nekaj preglavic. Mi seveda ne bomo delali tako zahtevnih, so pa tile v spodnjem receptu prav tako slastni in vas bodo navdušili.

Sestavine

  • 110 ml mleka
  • 110 ml vode
  • 15 g sladkorja
  • ščep soli
  • 105 g masla
  • 135 g moke
  • 4 jajca
  • 200 g masla
  • 300 g kondenziranega mleka
  • 120 g čokolade
  • 20 g rastlinskega olja
, Recept: Hitro pripravljena sladica, ki vas bo navdušila
Eklerje napolnimo z masleno kremo. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V kozico vlijemo mleko, dodamo vodo, sladkor, ščep soli in maslo. Kuhamo, dokler se maslo ne stopi. Mešanico zavremo in dodamo še moko, ki jo z lopatko vmešavamo, dokler ne dobimo testa.
  • Testo pustimo, da se ohladi – vsaj 5 minut.
  • Jajca razžvrkljamo v skledi in jih postopoma vmešamo v testo. Če je masa še vedno pregosta, dodamo še eno jajce. Masa mora imeti teksturo, da se bo lahko brizgala.
  • Vrečko za brizganje napolnimo z maso in začnemo z brizganjem na pekač (obložimo ga s peki papirjem).
  • Naredimo podolgovate (10 – 12 cm) dolge eklerje.
  • Pečemo jih 45 minut pri 170 stopinjah.
  • Ko so pečeni jih hladimo vsaj 15 minut, v tem času naredimo kremo.
  • Maslo sobne temperature mešamo z električnim mešalnikom in mu dodamo kondenzirano mleko.
  • Dobljeno kremo damo v vrečko za brizganje in z njo napolnimo eklerje (glejte video, kako to narediti).
  • Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in ji dodamo 20 g rastlinskega olja, premešamo in prelijemo čez napolnjene eklerje.
  • Postavimo jih v hladilnik, da se čokolada strdi.

Video recept

Še nekaj enostavnih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVideo: Tako lahko letos zavijete darila, postopek je preprost
Naslednji članekNaredi sam: Enostavne zvezde iz vrvice, ki so krasna praznična dekoracija