Sezona špargljev je na vrhuncu in ker so izjemno zdravi, jih pripravljamo na različne načine, tudi v rižotkah. Preverite, kako smo jih mi uporabili v rižoti, ki je bila popolnoma samostojna jed.
Sestavine (za 5 oseb)
- 250 g kozic
- 10 špargljev
- 1 čebula
- 500 g riža
- 2 korenčka
- 1 paradižnik
- 5 zdenka sirčkov
- 3 žlice kisle smetane
- 6 dcl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica olivnega olja
- sol in poper po okusu.
Postopek
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo kozice in še malo popražimo, nato dodamo na kolobarčke narezane šparglje, korenček in riž ter pustimo, da se malo poduši. Zalijemo z jušno osnovo in pustimo kuhati 20 minut. Po 20 minutah dodamo sesekljan paradižnik, zdenka sirčke in kislo smetano ter pustimo na ognju toliko, da se sestavine med seboj povežejo, solimo in popramo po okusu.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira