Verjetno je ni osebe, ki v mladosti ni jedla mlečnega riža. Pogosto smo ga imeli v šolah za malico, ali pa so nam ga kuhale naše srčne babice za zajtrk ali večerjo. Še danes se spomnimo tega sladkega okusa.

Je zelo preprost za pripravo, zato bi bilo škoda, da si ga kdaj ne bi pripravili in se spomnili vseh tistih lepih časov.

Kaj potrebujete?

  • 5 dl mleka
  • 2 ščepca soli
  • 200 g riža
  • 75 g sladkorja
  • 30 g masla
  • posip ali preliv po želji, mi smo ga vedno jedli s kakavom
Recept: Mlečni riž, kot so ga pripravljale naše babice
Uporabite lahko katerokoli vrsto riža.

Priprava

  1. Pod tekočo vodo najprej dobro speremo riž, da od njega teče čista voda.
  2. Mleko damo v lonec, ga solimo in zavremo. Ko zavre, znižamo temperaturo kuhalne plošče in vanj vsujemo riž.
  3. Riž kuhamo približno 20 minut in med kuhanjem večkrat premešamo.
  4. Kuhanemu rižu primešamo sladkor in maslo, dokler se sestavini ne stopita.
  5. Serviramo v manjših skledicah.
  6. Posujemo s poljubnim prelivom.

MORDA VAS ZANIMA TUDI: Recept: Slasten sadni kolač po babičinem receptu, enostaven in zelo okusen


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako očistiti hladilnik v samo 6. korakih
Naslednji članekUganka: Najdete pumo na fotografiji?