Verjetno še niste jedli teh krompirjevo-mesnih kroglic in ko jih boste prvič poskusili, se boste vprašali, zakaj niste tega recepta poznali že prej. Čudovite za kosilo ali večerjo, slastne in z njimi res ne morete zgrešiti.
Sestavine
- 400 g mletega mesa
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 2 žlici krušnih drobtin
- 1 jajce
- 1.5 žličke soli
- 1/2 čajne žličke črnega popra
- 1 čajna žlička paprike
- 4 žlice sončničnega olja
- 4 vejice peteršilja
- –
- 1 kg krompirja
- 50 g masla
- 1,5 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke črnega popra
- 100 g sira cheddar
- 4 vejice peteršilja
- –
- 1/2 skodelice moke (60 g)
- 1 kozarec krušnih drobtin (120 g)
- 2 jajci
- 1/2 žličke soli
Postopek
- Krompir skuhamo.
- Meso damo v skledo in mu dodamo sesekljano čebulo in nariban česen, drobtine, sol, sladko papriko, olje, poper, jajce ter dobro premešamo, da dobimo gladko maso.
- Dodamo še sesekljan peteršilj, ki ga ravno tako zmešamo.
- Iz mase oblikujemo kroglice.
- V ponev damo olje in na njem z vseh strani popečemo mesne kroglice.
- Kuhan krompir pretlačimo z maslom kot za pire krompir.
- Solimo, popopramo, dodamo sir in znova pretlačimo.
- Dodamo peteršilj, ki ga zmešamo v krompirjevo maso.
- Naoljimo si roke in z žlico zajamemo krompirjevo maso. Sploščimo jo v polpet in na sredino damo mesno kroglico. Oblikujemo v kroglo.
- V posodicah pripravimo panado.
- V eno posodo damo moko, v drugo jajce, v tretjo drobtine in v tem vrstnem redu pomakamo krompirjevo-mesne kroglice.
- Kroglice ocvremo v vročem olju.
Video recept
Naredite tudi:
- Recept: Slasten polnjen krompir, ne boste ga jedli več drugače
- Recept: Mesne kroglice v kremni omaki
- Recept: Odlična natrgana svinjina (pulled pork)