Krompir je univerzalna zelenjava, ki v slovenski kulinariki ne sme manjkati na krožniku. Lahko ga pripravimo na različne načine, a tega zagotovo še niste poskusili. V tem receptu bomo pripravili hamburger, ki bo za bombetko imel krompir, polnilo pa je pripravljeno iz piščančjih prsi. Božansko!
Sestavine
- 400 g krompirja
- sol
- 300 g piščančjih prsi
- čebula
- črni poper
- sladka paprika
- peteršilj
- suhi česen
- jajce
- 1 žlica moke
- 2 paradižnika
- 100 g mozzarela sira

Postopek
- Krompir olupite in naribajte.
- Posolite ga.
- Piščančja prsa narežite na kocke in jih specite v ponvi na malo olja.
- Sesekljajte čebulo (uporabite ta postopek) in jo dodajte v ponev.
- Sesekljajte peteršilj.
- Krompir, ki ste ga prej posolili, ožemite z rokami in prestavite v skledo.
- Piščančja prsa posolite, popoprajte in dodajte sladko rdečo papriko. Odstavite iz ognja.
- Krompirju dodajte jajce, moko in poper ter dobro premešajte.
- Na ponev dajte malo olja in iz krompirja oblikujte tanko pleskavico. Pokrijte in pecite 5 minut.
- V tem času narežite paradižnik.
- Po pretečenih 5 minutah obrnite vašo krompirjevo “pleskavico” in znova pokrijte ter pecite dalje.
- Narežite mozzarelo.
- Ko je krompirjeva pleskavica pečena z obeh strani, na polovico zgornje strani dodajte piščančja prsa, peteršilj, paradižnik in mozzarelo ter prekrijte z drugo polovico.
- Pecite še 3 minute in vaša jed je pripravljena.
Video recept
Morda boste želeli poskusiti tudi tole:
- Recept: zdrava pica z jajčevci
- Recept: Pica, pripravljena v cvrtniku na vroč zrak (Air fryer)
- Recept: Piščanec z medom in česnom, pripravljen v 15 minutah
Zadnji prispevki
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar
- Varovanje osebnih podatkov pri spletnih casino transakcijah