Piščanca lahko pripravimo na mnogo različnih načinov. Lahko ga paniramo v pivskem testu, spečemo v pečici, pripravimo z različnimi omakami in vedno smo navdušeni nad rezultatom. Danes ga pripravljamo v božanski masleni omaki.
Sestavine
- 600 g piščančjih prsi
- Sol in poper
- 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu
- 3 žlice moke
- 3 žlice olja za cvrtje
- 50 g masla
- 2 stroka česna
- 250 mililitrov piščančje juhe ali vode
- Sok polovice limone
- Peteršilj
Postopek
- Piščanca narežemo na manjše kocke.
- Solimo, popramo, dodamo rdečo papriko, moko in dobro premešamo.
- V ponvi segrejemo olje in pražimo kocke mesa približno 10 minut.
- Odstavimo z ognja in meso prestavimo na krožnik.
- V ponev damo kocko masla in strt česen.
- Pražimo eno minut, dodamo žlico moke in pražimo še 2 minuti.
- Prilijemo jušno osnovo ali vodo.
- Kuhamo 2 – 3 minuti.
- Počakamo, da zavre in v omako stisnemo limono.
- Kuhamo 1 minut, premešamo in v ponev vrnemo piščanca.
- Kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti in na koncu posujemo s peteršiljem.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira