Za obogatitev okusa živil, še posebej mesa, je dovolj, da posežemo po različnih začimbah. Marinade so najenostavnejši in najučinkovitejši način za pripravo okusnih jedi s sočnim mesom in bogatim okusom. Zahvaljujoč marinadi bo piščanec postal zvezda vaše mize, še posebej v sezoni žara.

Uporabite to marinado, da bo vsak kos piščančjega mesa sočen in imel hrustljavo kožo

Sestavine

  • Piščančji file, krače ali drugi deli mesa
  • 1 skodelica navadnega ali grškega jogurta
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka česna, drobno nasekljan
  • 1 žlica sveže sesekljanega kopra (ali drugih priljubljenih zelišč)
  • 1 žlička limonine lupinice
  • Sol in poper po okusu

Postopek

Naredite marinado:

  • V skledo dajte jogurt, gorčico, olivno olje, česen, koper, limonino lupinico, sol in poper.
  • Dobro premešajte.
  • Meso položite v veliko vrečko z zadrgo ali plitvo posodo. Prelijte z marinado.
  • Marinirajte vsaj 1 uro, najbolje več ur ali čez noč v hladilniku.

Peka:

  • Piščanca poberite iz marinade, odlijte odvečno marinado in ga specite.
  • Tako mariniranega piščanca postrezite z rezinami limone in na primer z mladim krompirjem, pripravljenim na maslu z zelišči.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekMediteranska riževa solata, ki vas bo nasitila in osvežila
Naslednji članekRecept za slastno in sočno lazanjo iz bučk