Za obogatitev okusa živil, še posebej mesa, je dovolj, da posežemo po različnih začimbah. Marinade so najenostavnejši in najučinkovitejši način za pripravo okusnih jedi s sočnim mesom in bogatim okusom. Zahvaljujoč marinadi bo piščanec postal zvezda vaše mize, še posebej v sezoni žara.
Sestavine
- Piščančji file, krače ali drugi deli mesa
- 1 skodelica navadnega ali grškega jogurta
- 2 žlici gorčice
- 2 žlici olivnega olja
- 2 stroka česna, drobno nasekljan
- 1 žlica sveže sesekljanega kopra (ali drugih priljubljenih zelišč)
- 1 žlička limonine lupinice
- Sol in poper po okusu
Postopek
Naredite marinado:
- V skledo dajte jogurt, gorčico, olivno olje, česen, koper, limonino lupinico, sol in poper.
- Dobro premešajte.
- Meso položite v veliko vrečko z zadrgo ali plitvo posodo. Prelijte z marinado.
- Marinirajte vsaj 1 uro, najbolje več ur ali čez noč v hladilniku.
Peka:
- Piščanca poberite iz marinade, odlijte odvečno marinado in ga specite.
- Tako mariniranega piščanca postrezite z rezinami limone in na primer z mladim krompirjem, pripravljenim na maslu z zelišči.