Elegantna, osvežilna sladica, ki združuje hrustljavo listnato testo, svilnato kremo iz mascarponeja in bele čokolade ter sočne jagode. Primerna je za posebne priložnosti, a dovolj enostavna tudi za domače razvajanje.
Sestavine
- 1 zavitek pravokotnega listnatega testa (razdeljen na 3 dele)
- 520 g mascarpone sira
- 220 g bele čokolade
- 120 ml sladke smetane
- 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
- 200 g svežih jagod
- Listi mete (za okras)
Postopek
- Peka testa: Pečico segrejte na 200 °C. Listnato testo razrežite na tri enake pravokotne dele, prenesite jih na pekač in vsak kos večkrat prebodite z vilicami. Pecite 18–20 minut, oziroma dokler niso zlato rjavi. Ohladite.
- Priprava ganachea iz bele čokolade: Belo čokolado nalomite v skledo. Sladko smetano segrejte do vrelišča in jo prelijte čez čokolado. Počakajte nekaj minut, nato dobro premešajte, da nastane gladka, sijoča krema. Pustite, da se rahlo ohladi.
- Mascarpone krema: Mascarpone in vaniljev ekstrakt stepite z električnim mešalnikom, da postane kremasto. Počasi dodajajte ganache iz bele čokolade in mešajte, dokler ne dobite rahle, puhaste kreme. Prestavite v dresirno vrečko.
- Sestavljanje sladice: Na servirni krožnik položite prvo plast listnatega testa. Po površini nabrizgajte kupčke mascarpone kreme, nato dodajte tretjino narezanih jagod.
- Ponovitev slojev: Položite drugo plast testa in ponovite nanos kreme ter jagod.
- Zaključek in okrasitev: Na vrh položite tretjo plast testa, jo premažite z zadnjo plastjo kreme ter okrasite s preostalimi jagodami in svežo meto.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za jagodni tiramisu
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni