Elegantna, osvežilna sladica, ki združuje hrustljavo listnato testo, svilnato kremo iz mascarponeja in bele čokolade ter sočne jagode. Primerna je za posebne priložnosti, a dovolj enostavna tudi za domače razvajanje.

Sestavine

  • 1 zavitek pravokotnega listnatega testa (razdeljen na 3 dele)
  • 520 g mascarpone sira
  • 220 g bele čokolade
  • 120 ml sladke smetane
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
  • 200 g svežih jagod
  • Listi mete (za okras)

Postopek

  1. Peka testa: Pečico segrejte na 200 °C. Listnato testo razrežite na tri enake pravokotne dele, prenesite jih na pekač in vsak kos večkrat prebodite z vilicami. Pecite 18–20 minut, oziroma dokler niso zlato rjavi. Ohladite.
  2. Priprava ganachea iz bele čokolade: Belo čokolado nalomite v skledo. Sladko smetano segrejte do vrelišča in jo prelijte čez čokolado. Počakajte nekaj minut, nato dobro premešajte, da nastane gladka, sijoča krema. Pustite, da se rahlo ohladi.
  3. Mascarpone krema: Mascarpone in vaniljev ekstrakt stepite z električnim mešalnikom, da postane kremasto. Počasi dodajajte ganache iz bele čokolade in mešajte, dokler ne dobite rahle, puhaste kreme. Prestavite v dresirno vrečko.
  4. Sestavljanje sladice: Na servirni krožnik položite prvo plast listnatega testa. Po površini nabrizgajte kupčke mascarpone kreme, nato dodajte tretjino narezanih jagod.
  5. Ponovitev slojev: Položite drugo plast testa in ponovite nanos kreme ter jagod.
  6. Zaključek in okrasitev: Na vrh položite tretjo plast testa, jo premažite z zadnjo plastjo kreme ter okrasite s preostalimi jagodami in svežo meto.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za jagodni tiramisu


Zadnji prispevki

Prejšnji članekParadižnik, ki ni 100 % domač, je enostavno prepoznati, pozorni bodite na tole
Naslednji članekKako hitro, enostavno in učinkovito očistiti grelnik vode?